dinsdag, november 07, 2006

Kitchen Crimes

Gisteren al zappend op Vijf TV bij Kitchen Crimes terecht gekomen, een geïmporteerde show uit de States waarbij een team bestaande uit een wetenschapper en één of ander poppemieke langsgaat bij mensen wan wie de keuken niet echt al te netjes is. Aan de beurt in deze aflevering was de keuken van een studentenflat waar 2 meisjes, 3 jongens en een waterschildpad hun intrek genomen hadden.

Bestek, borden en glazen waren niet te vinden in een kast, wel in de afwasbak. De kaas in de koelkast had een fijne laag schimmel gekweekt, de snijplank, het aanrecht en het fornuis dienden hun eerste poetsbeurt nog te krijgen!

Tijd dus dat Mr. Wetenschapper enkele staatjes nam om de studentjes even op de feiten te wijzen. De schildpad is een beest dat bacteriën kweekt en een welbepaalde soort, van die bacteriën bleek dan ook niet alleen in zijn aquarium te zitten maar ook op de snijplank en op het aanrecht. Diezelfde bacterie zou de oorzaak zijn van verschillende problemen als daar zijn, infecties op ogen, oren, urinewegen etc. … niet echt hygiënisch men dunkt! Het beestje werd instant en terecht in een nieuwe ruimte ondergebracht. De kaas was dus beschimmeld en blijkbaar gooit niet iedereen dat weg maar wordt er netjes naast de schimmel gesneden om het “goede” gedeelte te vrijwaren van een vroege vuilbakdood. Not done volgens de wetenschapper want in beschimmelde kaas vormen er zich allemaal dingen die kankerverwekkend zijn. Onzichtbaar voor het oog, nefast voor de gezondheid.

Uiteraard kreeg de keuken nog een make-over zoals het een goed televisieprogramma betaamt en beloofde iedereen plechtig om er veel nettere keukenmanieren op na te houden. Toch straf dat sommige mensen zo op televisie willen komen. In Temptation Island, Undercover Lover of Beauty & the Nerd tot daar toe maar in een vuile keukenshow?

7 opmerkingen:

natsalie zei

In de Nopri (grootwarenhuis dat volgens mij nu niet meer bestaat) waar ik vroeger een vakantiejob deed aan de charcuterie- en kaasafdeling, werd ook de schimmel van de kaas gesneden en dan gewoon terug in de toog gelegd.

Niemand ooit iets van geweten of gemerkt.

Er is trouwens ook een Vlaamse versie hiervan, dat poetsvrouwenprogramma. Die nemen wel het hele huis onderhanden, maar die laten ook stalen in de keuken en de frigo nemen.

Sid Frisjes zei

De Nopri, lang geleden dat ik dat nog gehoord heb... En dat van die poetsvrouwen ken ik, maar nogmaals, wie wil daar in godsnaam aan meedoen? Toch erg dat je te tam bent om te kuisen en zelfs liever als vuilak op TV wil komen dan zelf wat op te ruimen.

Sarah zei

Ik wil nog wel eens ziet wat dat geeft als jij ooit moeders vleugels verlaat :p

natsalie zei

daar kan ik sarah alleen maar in bijtreden: wacht maar...

ik ben vaak te tam om te kuisen, gewoon omdat ik daar dan andere leuke dingen voor moet laten vallen.
En omdat als ge ALLES zelf moet doen, wassen, was ophangen, strijken, afwassen, ELKE dag koken, met de hond gaan wandelen, lakens verschonen, naar de winkel gaan, familie gaan bezoeken aan de andere kant van het land, en dan ook nog eens gaan werken en pas om 19 uur thuiskomen....

Geloof me er schiet nog bi

Sid Frisjes zei

Die laatste zin van Nats kan ik niet volgen :-)

Stel dat het dan een rommeltje wordt, denken julie dan echt dat ik de ongelofelijke drang voel om met mijn rommel op TV te komen??? I think not!

Sid Frisjes zei

jullie dus

natsalie zei

wat er blijkbaar is afgevallen:
'....jzonder weinig tijd over om leuke dingen te doen als je ook nog eens je huis tiptop in orde wil houden.
Maar om er dan mee op tv te komen, dat moet voor mij ook niet.'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...