Ongeveer een jaar geleden zat ik op het vliegtuig naar Barcelona toen ik het idee kreeg voor coolinary. Nu, een jaar later, krijg ik bij mijn vliegtuigmaaltijd een klein boekje met drie Belgische recepten in, speciaal om toeristen wat meer vertrouwd te laten worden met onze keuken. Niet meer dan logisch dat ik er eenje op m'n blog zet, niet?
Ingredients:
1 kg of fairly firm potatoes
1 large onion
2 leeks
1 cube of bouillon chicken stock
salt, pepper
butter
Preparation:
Peel and dice the potatoes, peel the onion, wash the leek and chop both roughly. Sweet off the onion and the leek in a frying pan with hot butter then add the diced potatoes, salt lightly, add pepper and moisten with a little water, add the bouillon cube. Cook for about 25 minutes.
Serve hot with mustard... or as you like.
Leek (prei) may be replaced by carrots, chicory, or try any other vegetable.
1 opmerking:
Hola, er wordt hier zelfs vanuit het buitenland geblogd! En stoemp is lekker...
Een reactie posten