vrijdag, november 10, 2006

Poldersoep uit Lillo

Een lekker en snel wintersoepje, meer woorden moet ik daar niet aan vuil maken.

Ingrediënten:

3 preien
3 ajuinen
500 gr aardappelen, in blokjes snijden
1 liter bouillon (kip of groenten)
1 liter melk
Peper, zout muskaatnoot
1 grote aardappel (in blokjes snijden)
0.2 dl room
1 eigeel
boter

Werkwijze:

Prei en ui fijnsnijden en fruiten in boter, bouillon en aardappelen toevoegen, kruiden met peper, zout en muskaatnoot en gaarkoken. De extra aardappel 5 minuten koken in water, afgieten en bakken in een pan.
De soep mixen en 1 liter melk toevoegen + warmhouden Het eigeel en de room loskloppen (dit is een liaison)

Voor het serveren de aardappelblokjes en liaison aan de soep toevoegen en goed omroeren.

Vanaf deze avond tot en met dinsdag zit ik in de UK (Sunderland, Leeds, Newcastle) dus nu alvast mijn excuses moesten er hier op Coolinary plots dingen als Fish & Chips en Kidney Pie verschijnen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...