maandag, oktober 16, 2006

Viva la Cantina Mexicana!

Belofte maakt schuld en als je een workshop of etentje verloot, dan moet je er rekening mee houden dat je opgetrommeld wordt om de daad bij het woord te voegen. Zaterdag heb ik dus op het verjaardagsfeestje van men makker Jornt de potten, pannen en oven beroert. Gezien ik persé Chili con Carne wou maken heb ik de rest van de gerechtjes maar direct uit de Tex Mex keuken gekozen. Gezien de gastvrouw een notoir vegetariënne is kon ik niet anders dan daar rekening mee te houden bij het samenstellen van de menu.

Wat uiteindelijk de feestdis gehaald heeft zijn volgende gerechten:

een traditionele guacamole en een pikante tomatensalsa als dip
een stevige groenteschotel met tomaten, courgette, mais
limoenrijst gegaard in een groentebouillon
Pittig gemarineerde zalmmoten
Chili con Carne
Pannekoeken
met ijs, gebakken fruit en een saus op basis van de witte wijn marinade

Wil je thuis ook een snelle Chili con Carne klaarmaken, in de
Elle Eten van deze maand staat het traditionele recept, de oerchili zeg maar. Van mij krijg je een aangepaste versie voor snel thuisgebruik.

Voor 4 personen

Ingrediënten:

1 paprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 spaanse peper
500 gr gehakt (runds, of ander)
400 gr kidneybonen (blik)
400 gr tomaten in stukjes (blik)
peper
zout
olijfolie
chilipoeder +/- 2 tl (teelepel)
1 zakje rijst (gekookt)

Bereiding:

Ajuin en knoflook fijnsnijden en aanstoven in olijfolie. De paprika in de lengte in 4 snijden en ontdoen van pitjes en zaadlijsten. Spaanse peper ontdoen van zaadlijsten en pitjes, fijnsnijden en toevoegen. Het rundvlees toevoegen en dit prakken met een vork om zo kleine gehaktstukjes te bekomen. Van zodra het gehakt lichtbruin gekleurd is de kruiden de tomaten en de uitgelekte bonen toevoegen. Opgepast met het chilipoeder want dit is zeer pikant!! Pan afdekken met een deksel en +/- 30 minuutjes op een zacht vuurtje laten stoven en af en toe omroeren. Op het laatst de gekookte rijst toevoegen aan de chili of deze apart serveren.

4 opmerkingen:

Sarah zei

je hebt er nog vergeten bij te zetten: op het einde je vingers aflekken!

joris zei

Het was heel lekker. De chili con carne ga ik zeker ook eens proberen te maken. Kan je ons het recept van de pannekoeken met ijs, gebakken fruit en een saus op basis van de witte wijn marinade bezorgen? Dan kan ik daar met de feestdagen thuis eens mee uitpakken! :-)

Sid Frisjes zei

Recept zie "een fruitspiesje voor een stem" Dat van de pannenkoeken heb ik doorgemaild.

Catweazle zei

njam njam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...