maandag, oktober 09, 2006

Flavour Shaker

Ken je dat gevoel dat je soms kan hebben wanneer je ’s ochtends wakker wordt en vindt dat je iets leuks verdiend hebt? Zaterdag was het weer zover, ik moest en zou zo’n Jamie Oliver Flavour Shaker kopen. Je kent het handigheidje wel, lijkt op een Russisch popje of met een beetje verbeelding op een mini bowlingpin en dankzij de keramische bal erin kan je kruiden en dergelijke lekker stuk shaken, vinaigrettes en marinades maken. Het ziet er cool uit, je kan er iets mee dus waarom zou ik er dan ook geen nodig hebben natuurlijk?

Ik dus op zoek naar een winkel en er waren twee in Turnhout waar ik terecht kon, een duurdere speciaalzaak en Oil & Vinager. Gezien de shaker op beide plaatsen tot op de laatste cent evenveel kostte (lees “even duur was”) heb ik hem voor één keer toch maar in de duurdere winkel gekocht. Uiteraard ben ik in Oil & Vinager wel eerst vanalles gaan proeven en de frambozen-balsamico mag je gerust in huis halen hoor, heel lekker.

De flavour shaker moest uitgetest worden en een eerste opdracht was lijnzaad. Volgens m’n schoonmoeder volstond de bamix staafmixer niet om dit tot poeder te herleiden dus de shaker stond voor een heuse test. Na enige tijd als een wilde gek heen en weer geschud te hebben, (de perfecte methode heb ik vooralsnog niet onder de knie) konden we vaststellen dat de shaker het er goed vanaf brengt.

Het leuke is dat je buiten de shaker eigenlijk niets vuil hoeft te maken. Enkele walnoten in de shaker, teentje knoflook, verse basilicum, grof zeezout, oude kaas en shaken maar, olijfolie toevoegen en je pesto is klaar. Experimenteren is de boodschap en akkoord, het oogt misschien een beetje vreemd maar zoals de grote rockers het zeiden, there’s a whole lotta shaking going on!

2 opmerkingen:

Sarah zei

ziet er cool uit! en alles met mankracht, dus geen prieske nodig? nice....

is het makkelijk af te wassen?

Oh ja ik heb voor je gestemd!

Sid Frisjes zei

Bedankt voor de stem :-)

Alles met mankracht, fun en gezond!
Makkelijk af te wassen, de tamzakken kunnen het tevens in het top rack van de wasmachine kwijt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...