Nu zondag zijn het gemeenteraadsverkiezingen in België, wat er op neerkomt dat iedere stemgerechtigde persoon tussen 8.00 h en 16.00 h al dan niet elektronisch een bolletje mag gaan kleuren. Aangezien coolinary toch nog steeds een foodblog is hoef ik daar verder geen woorden meer aan vuil te maken. Tenzij ik van de gelegenheid gebruik maak om even te wijzen naar het logo van Foodrank op deze site. Door er simpel weg op te klikken kan u een stem geven aan coolinary.be (punten geven in 5 categoriën) en iets leuks winnen. Niets moet, alles mag en net zoals in ’t schooltje ben ik al tevreden met alles boven den helft.
Als dank voor uw stem trakteer ik u nu al met overheerlijke fruitspiesjes* en een ongelofelijk lekker sausje.Ingrediënten: (voor +/- 10 personen)
4 appels
4 peren
20 witte druiven
20 blauwe druiven
4 dl witte wijn (Muscat)
2 tl kaneel
8 el kandijsuiker
3 dl room
Bereiding:
Appelen en peren in een grove brunoise snijden (dobbelstenen ter grootte van een druif).
Wijn, kaneel en suiker mengen al het fruit toevoegen en een half uur / een uur laten marineren in de koelkast.
Fruit afgieten (marinade bewaren), laten uitlekken en spiesjes van maken.*
De gezeefde marinade in een steelpannetje voor de helft laten inkoken, de room toevoegen en verder laten inkoken tot sausdikte. Ondertussen de fruitspiesjes bakken en warm serveren met de saus en een bolletje vanille-ijs.
*(week de cocktailprikkers / satéstokjes in warm water zodat deze niet splinteren)
* Naargelang het seizoen kan je met andere fruitsoorten werken, in de zomer kan je de spiesjes zelfs op een propere barbecue klaarmaken
2 opmerkingen:
Beste Coolinary, kan je je rss feed aanzetten? Dan kunnen mensen zich abonneren op je artikelen, erg handig ook voor Foodrank.
Ciao
Beste Aldo,
IK ben er nog mee bezig dat correct te laten verlopen.. wordt vervolgd!
Sid
Een reactie posten