vrijdag, september 29, 2006
Oostends vispannetje / Scampi pasti
Gisteren nog in de kookles, vandaag reeds op coolinary.be
Onderstaande heb ik snel uit het hoofd gepost dus mijn excuses moest ik een cruciale stap zijn vergeten.
Ingrediënten:
2 teentjes look, uitgeperst
1 rode paprika, in fijne brunoise (blokjes) gesneden
peterseliepluksels,
2 dl room
2 dl witte wijn
scheutje cognac
visfumet
1 kg. scampi’s (voorgerecht 6, hoofdgerecht 8 p.p.)
200 gr grijze garnalen
100 gr gemalen kaas
Bereiding:
Verwijder het pantser van de scampi’s en verwijder het darmkanaal. *
Knoflook, paprikablokjes en peterseliepluksels aanstoven in boter.
Visfumet toevoegen en laten inkoken. Vervolgens room, witte wijn en cognac toevoegen en wederom laten inkoken. Eventueel bijkruiden met peper en zout.
De scampi’s toevoegen en kort laten meegaren tot ze een mooie roze kleur krijgen.
De garnalen pas op het laatste toevoegen om te voorkomen dat ze taai worden.
Indien gewenst kan je ook nog wat witte vis, mosselen… toevoegen aan het gerechtje. Let er dan wel op dat de stukken vis allemaal op min of meer gelijke grootte gesneden zijn.
Dit is perfect te serveren met puree, kroketjes, frieten of stokbrood… maar met pasta is het tevens heel lekker.
Dit is hoe ik het zou serveren, dus niet hoe wij het in de les gemaakt hebben:
Verdeel de pasta over enkele vuurvaste schoteltjes, schep er royaal wat saus en scampi’s over en werk af met geraspte kaas. Laat even gratineren onder de gril en serveer direct.
* om extra smaak te geven kan je de garnaalpantsers in een pan met olijfolie opzetten en even laten garen, visfumet toevoegen en vervolgens zeven.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten