donderdag, september 28, 2006

Gruwelgerechten

Spruiten, witlof, asperges, champignons… ik moe(s)t er niks van hebben. Nu ben ik er wel achter aan het komen dat sommige dingen wel lekker zijn, maar het gewoon ligt aan de manier waarop of wie het klaarmaakt. De gewone champignons vind ik nog altijd niet zo lekker maar allerhande andere paddenstoelen gaan er dan weer wel in. Als ons ma bijvoorbeeld dikke worsten klaarmaakt moet ik daar niks van hebben, eet ik dat bij onze pa dan kan ik er niet genoeg van krijgen. Hetzelfde geldt voor loze vinken.

Savooi, iets waar ik zo ongeveer al 29 jaar van gegruweld heb is er dinsdag vlotjes ingegaan. Meer zelfs ik heb een extra portie genomen.

Een receptje:

Stoom de savooi en laat deze uitlekken. Vervolgens grof hakken en in een pot samen met wat room en kerriepoeder terug opwarmen et voila. Savooi in een milde currysaus. Voor de smaak hadden wij er nog een stukje vers gerookt spek bij gedaan, maar noodzakelijk is dat niet. Een beetje vegetariër of viesneus laat dat er gewoon tussenuit.

Zoals de Chinezen zouden zeggen… simpel, gezond en lekkel!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ziet er lekker uit .. mag je altijd klaarmaken voor mij ...
x

natsalie zei

xtof lustte absoluut geen spruitjes tot ik mijn heerlijke pasta met spruiten in een roomsausje heb klaargemaakt. En nu zou hij elke week wel spruiten willen eten....

Sid Frisjes zei

Dat klinkt haast als een uitnodiging :-)

Maar het klopt wel hoor, een sausje of een andere combinatie van ingrediënten doet wonderen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...