donderdag, april 20, 2006

Gazpacho vs Bloody Mary

Zondag wordt het 23°C hoezee! Niet direct een ideaal weertje om je zaterdagavondkater te verwerken maar wel om een lekkere gazpacho te eten!

Gazpacho

1 ui, 4 tomaten, 1 komkommer, 4 teentjes knoflook, 2 rode paprika’s en 4 sneetjes wit brood (zonder korst)

Groentjes en het brood in stukken snijden (uiteraard eerst komkommer schillen, ui pellen en de tomaat liefst ook), +/- een halve liter water toevoegen en mixen! Vervolgens het mengsel afgieten door een zeef en indien nodig wat bijkruiden met pezo! Deze soep drink je ijskoud dus enige tijd in de ijskast is een aanrader. Vlak voor het serveren kan je het soepje eventueel nog garneren met wat fijngesneden basilicum, bieslook of peterselie.

De ideale manier om dit receptje te pimpen, van heerlijk gezond naar bedenkelijk ongezond, is er wat wodka en tabasco aan toevoegen…


Bloody Mary anyone?

2 opmerkingen:

Sarah zei

jammie!! bij mij smaakt-ie altijd zo waterig.. :(

wat is "pezo"?

Sid Frisjes zei

Pezo is de veelgebruikte vakterm voor Peper/zout...

Als ie te waterig is zou ik eerst de groentjes beginnen mixen en dan zien of er nog veel water moet toegevoegd worden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...