dinsdag, maart 07, 2006

Frozen truffels = Fruffels

Driewerf hoera, een receptje! Eentje dat zoetebekken en chocoladeverslaafden vast en zeker kan bekoren.

benodigdheden: 2 eierdooiers, 55 gr poedersuiker, 80ml room, 125gr pure chocolade, 1el Mandarin Napoleon, 60gr. pecannoten

werkwijze: Klop de eierdooiers met de poedersuiker in een vuurvaste schotel luchtig! Breng in een steelpannetje de room aan de kook en voeg deze onder continue roeren bij het eiermengsel.
Au bain marie dit mengsel een beetje laten indikken en vervolgens de fijgehakte chocolade toevoegen. Wanneer je een gladde massa bekomt de eetlepel Mandarin Napoleon toevoegen.
Mengsel laten opstijven (diepvriezer of gewoon buiten zetten) Vervolgens van een afgestreken eetlepel van het mengsel een bolletje rollen, door de vers geroosterde gehakte noten rollen et voila. Vervolgens terug in de vriezer en ijskoud serveren...

Eindeloos combineren door pure chocolade door melkchocolade te vervangen, pecannoten door pistachenoten en Mandarin Napoleon door Amaretto. Fruffels are the next big thing I tell you!

Volgens de mensen aan het thuisfront mocht ik alvast m'n dayjob quitten om deze "ijspralines" op de markt te gooien, iets wat hopeloos overbodig lijkt nu het receptje online staat. Merde.

1 opmerking:

Sarah zei

Als je nog proefkonijnen zoekt, anders? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...