vrijdag, maart 17, 2006

about Waffles and Supraffles


Ooh dierbaar België ooh heilig land der,… der wat eigenlijk. “Ooh heilig land der vaderen” maar waar slaat dat in hemelsnaam op. België is gekend om zijn oude architectuur, het atomium, bier, frieten, spruiten en wafels. Doe daar dan wat mee!

Luikse wafels, met chocoladesaus, slagroom en poedersuiker, of voor de liefhebbers met aardbeien, krieken of ingebakken banaan. Ja hoor de Belg is een zoetekauw maar waarom proberen we niet zoals de Fransen om, uitgaand van onze desserten, nieuwe hartelijke gerechten te creëren. Zij zijn daar aardig in geslaagd gezien er in Frankrijk naast “Crêpes Suzettes” ook behoorlijk wat hartige pannenkoeken verorberd worden (kaas, ham…)

Wij probeerden het met wafels en niet alleen was het resultaat lekker, het is nog verdomd simpel te maken ook.

Hier volgt een basisreceptje:

Bladerdeeg
Gerookte zalm
Kaas
Kruidenpasta
Wafelijzer

Neem een plakje bladerdeeg, leg hier een lapje kaas en een stukje gerookte zalm op. Naar eigen keuze en smaak besmeren met een beetje kruidenpasta (of verse kruiden) en bedekken met een tweede lapje bladerdeeg. Vijf minuutjes in het wafelijzer en klaar.

Je kunt hier uiteraard gaan experimenteren met verschillende soorten beleg (zowel hartelijk als zoet) Als je kleine wafeltjes kun je die perfect gebruiken als fingerfood en appetizers, telkens weer een verrassing wat er in die wafeltjes zit.


Supraffles, a new belgian delicasy!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

lekkel lekkel

Sarah zei

ja dat klinkt niet slecht!

maar ik vraag me altijd af: bedenk je eerst de naam en dan het recept, of omgekeerd? :)

Sid Frisjes zei

Het spreekt voor zich dat we beginnen met een receptje en door dat gekke brein van mij komt daar steeds een gekke naam bij.

Als het omgekeerd zou zijn was ik nu al lang bezig om erotische chocolade te maken onder de naam "cocklate". Eat that :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...