donderdag, december 08, 2005

't FlamberkeGisteren op uitnodiging gaan eten in 't Flamberke in Arendonk (Antwerpse kempen, of all places). Dit restaurant, voorheen frituur met verbruikszaal, had een all-in tapasavond op de kalender gezet, wat gezien het aantal reservaties (volzet) een voltreffer bleek te zijn.

Gezien we net een reisje achter de rug hadden in Barcelona zijn wij uiteraard "de juiste persoon op de juiste plaats" om het eten van commentaar te voorzien. Het woord dat we zoeken is "compleet" geloof ik. Normaal gezien heb ik het bij de kerstdis op restaurant na +/- 2 uur wel gezien maar gisteren zaten we van 19 uur tot ongeveer 23.30 uur aan tafel en dat is zonder meer voorbij gevolgen.

Een selectie coldcut zoals chorizo, pata negra en ham vergezeld van een pittig toastje, baby olijven en Cava zette de avond in gang. Heerlijke gazpacho met verse krab, een gegrild zalmspiesje, tonijn in een jasje van paprika, gefrituurd konijn met sesamzaad, pikante gehaktballetjes, gamba's, scampi's, calimari, tomaat gevuld met bloedworst... ( ik vergeet er zowiezo nog een vijftal) schotel per schotel zeer netjes geserveerd.

Na deze proevertjes was er paella voorzien, mosseltjes, tentakels, gamba's en kip incluis. Wij stonden pas nog in een catalaanse keuken de geheimen van een perfecte paella te leren, in't flamberke hebben ze die ook onder de knie.

Ondertussen zit je dan al een drie uur te tafelen en wonderwel blijft er plaats voor nog lekkers. Zoals een kleine kaastafel bijvoorbeeld. M'n disgenoten waren niet echt onder de indruk van de manchego... ik daarentegen!

Het slotstuk, een dessertbordje met nougatine-ijs, een espuma van mandarin / meloen en in wijn gedrenkte abricoos was af net als dit avondje.

Alvast een coolinary aanrader om eens naar de stille kempen af te zakken. De agenda voor thema-avonden in't oog houden is de boodschap want die blijken dus snel volzet. Een mailtje naar flamberke@skynet.be moet volstaan om meer info te bekomen.

Rest ons enkel nog de eer Yves Spaepen en Sarah Neeskens te bedanken voor de uitnodiging. Bedankt.
1 opmerking:

Sarah zei

Waaaw ik krijg al water in m'n mond van al die tapas.. En, een even mooi prijskaartje of viel dat mee?

Heb er ook al van gehoord, van 't Flamberke, we waren er normaal gezien twee weken geleden gaan eten, stom van ons dat we toen net zelf een verrassingsweekendje in de Ardennen voor de jarige (die wou gaan trakteren nota bene!) hadden georganiseerd! Tsss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...