woensdag, december 07, 2005

Daem & Mollet

Het loont deze dagen vast en zeker de moeite om eens binnen te wippen bij Daem & Mollet in de Volkstraat 11/13 in Antwerpen.

Buiten de meest uitgebreide selectie aan kookboeken die je je kan voorstellen kun je er ook terecht om je kerst- en nieuwjaarsaankopen te laten signeren door de auteur.

Op 10 december (14.00h - 16.00h) signeren de gezusters Rizzutto hun boek Mangia Mangia. Zoals de naam doet vermoeden hebben we te maken met Italiaanse keuken en voor al dat lekkers kan je uiteraard ook terecht in hun restaurant Arlecchino in Hasselt.

Op 11 december (14.00h - 16.00h) stelt Slow-Food auteur Dirk Maartens zijn boek voor. Vandaag kan je tevens enkele hapjes proeven in de uitgeruste keuken.

Op 17 december (11.00h - 17.00h) is het de beurt aan Véronique de Meyer om u te laten kennismaken met haar originele gerechten en uiteraard ook haar laatste boek "Mosselen". Samen met Michel stelt ze tevens het boek "Vis, lekker en licht" voor. Het duo verdiende zijn sporen ruimschoots in de foodfotografie en de gastronomie en dat komt hier ook naar voor.

Dezelfde dag (14.00h - 16.00h) stellen Tony Le Duc en Filip Verheyden hun meesterwerkjes "De basis" en "Het Product" voor. De Basis won enkele prestigieuze prijzen en wij verwachten van Het Product hetzelfde. Eigenlijk zijn dit 2 boeken die in geen enkele keuken mogen ontbreken. Wij kijken alvast uit naar het derde deel dat volgend jaar verschijnt.

Op 18 december (14.00h - 16.00h) is het de beurt aan Fatima die ons een dieper kijk geeft op de veelzijdige , mysterieuze en kruidige Arabische keuken. Koken met Fatima is dan ook een aanrader voor liefhebbers van de Arabische keuken.

Op 24 december (12.00h - 15.00h) hanteert Jeroen Meus de pen, de spatel en dienblad ter uwer vermaak. Proeven van hapjes en drankjes terwijl u uw boek "Met Meus en Vork" laat signeren door Vlaanderens meest mediagenieke chef. Wij kennen ergere dingen om een Kerstavond in te zetten.

Prettige feesten

2 opmerkingen:

.s zei

'Koken met Fatima' hebben we liggen! Ik heb er al vaak in zitten bladeren, maar we hebben er nog niets uit gemaakt. Er gaat dan ook niks boven een 'Tajine à la Sarah'...

Sid Frisjes zei

Ik zou het niet weten... wij zijn nog niet uitgenodigd voor een Tajine à la Sarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...