donderdag, december 01, 2016

Duvel goes Studio Stockmans

Sinds enkele jaren – 2010 om exact te zijn – laten de vrienden van Duvel Moortgat de eer aan een keur fijne kunstenaars (oa Arne Quinze, Parra, Daan, Eley Kishimoto…) om het iconische Duvelglas een make-over te geven. Tot op vandaag heeft het bij mij weinig gevoelens losgemaakt. Als ik me niet vergis heeft m’n vader zaliger, een notoir Duvel liefhebber moet u weten, er wel eens eentje op de kop getikt. Zelfde glas, andere print… er zal wel een markt voor zijn.
 
Voor 2017 pakken ze het net hetzelfde aan, maar dan een tikkeltje anders. Niemand minder dan de grote Pieter Stockmans, porseleingoeroe - en met zijn wereldvermaarde Stockmansblauw stiekem ook inspirator voor de Coolinary huisstijl – ontwierp drie experimentele glazen in zijn gekende stijl. Porseleinen glazen, dat spreekt uiteraard voor zich. De kenmerkende stijl van het Duvelglas blijft behouden, maar Stockmans doet er zijn eigen ding mee. Het resultaat? Een prachtige, hetzij speelse interpretatie die het hart van menig Duvel liefhebber ongetwijfeld sneller zal doen slaan. 

© Rob Mitchell

Deze unieke, handgemaakte glazen zijn ontworpen in een beperkte reeks van 300 stuks en zijn per drie te koop in de Duvelshop in Puurs en bij Studio Stockmans C-Mine. Een bezoekje aan de Studio is trouwens een absolute aanrader. Naast de drie porseleinen glazen krijgt u er per geschenkverpakking nog een infoboek over Pieter Stockmans, een echtheidscertificaat en een fles Duvel van 75 cl bij. Kwestie van de aankoop direct feestelijk in te zetten. Voor een luttele 200 € kan dit alles van u zijn. Of van mij, mocht u mij zich afvragen wat te kopen voor de nakende feestdagen want geef toe, echt persoonlijk is een cadaeaubon niet. Subtieler dan dit gaan m'n eindejaarshints trouwens niet worden.

© Rob Mitchell

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...