maandag, februari 08, 2016

Diageo World Class 2016 - First Belgian Finalists

Een uitnodiging om een goed glas te drinken laat ik zelden aan mij voorbij gaan. Eentje waar 's lands betere, zoniet beste bartenders hun opwachting maken al helemaal niet. Plaats van gebeuren? The Dirty Rabbit in Antwerpen. Reden? Het bekendmaken van de 4 eerste finalisten van het Belgische luik van de prestigieuze cocktailwedstrijd Diageo World Class.
 
Met een stijgend aantal kwaliteitsvolle bars in ons land, wordt het steeds moeilijker je als bartender te verzekeren van één van de tien finaleplaatsen. Vroeger kon je er goud op verwedden wie in die finale zat, tegenwoordig... not so much.
 
Vergeet protocol en lange speeches, gezelligheid troef deze avond. Enkel de bekendmaking van de 4 finalisten ging gepaard met het nodige gevoel voor ceremonie.
 
De eerste die door de laatste drie finalisten (Carl van Droogenbroeck, Hannah Van Ongevalle, Jurgen Nobels) op het hoogste schavotje werd geroepen was Naushad Rahamat, bartender bij Cocktails at Nine. Geen verrassing, ook vorig jaar was Naushad van de partij.
 
Wat wel een verrassing was - in die mate dat ik de bartender niet kende - was de volgende finalist, Lou Claes. De man kan je terugvinden in het Antwerpse Jones & Co
 


Dat Ran Van Ongevalle van The Pharmacy - vorig jaar goed voor een plaatsje in de top drie - voor het tweede jaar op rij in de finale zit mag niet verbazen. Of een tweede Van Ongevalle dit jaar met de oppergaai gaat lopen is nog maar de vraag.
 
Didier Van den Broeck vanhet Antwerpse Dogma had zich voor de gelegenheid in z'n winners-outfit van de Venuez Hospitality Awards gehesen en kijk, die op zijn minst opvallende broek levert niet alleen een finaleplaatsje op, maar ook het gezelschap van schoon vrouwvolk.


Het verdere traject voor de finalisten werd nog even geschetst, waarbij een bezoekje aan Hertog-Jan naast de uiteindelijke finale ongetwijfeld één van de hoogtepunten zal zijn. Wij deden ons ondertussen tegoed aan het barfood van The Dirty Rabbit en enkele fijne cocktails. Een hele avond New York Sours drinken, #nailed it.Ondertussen ook even achter de bar gepolst of Dries Botty - vorig jaar tevens goed voor een derde plaats - zou deelnemen dit jaar. De eerste 'burst' heeft hij dan wel moeten missen wegens het opstarten van de bar, voor de tweede burst ging hij zijn beste beentje voorzetten. Er zijn nog zekerheden.Rest me enkel Kasper nog te bedanken voor de uitnodiging en Collega blogger Bart voor de foto's. Wordt vervolgd, daar mag je zeker van zijn.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...