dinsdag, januari 19, 2016

41 Grados * - Barcelona

Tickets in Barcelona wordt al langer dan vandaag omschreven als 's werelds meest exclusieve tapasbar, iets dat niet mag verbazen met Albert Adrìa - jongere broer van Ferran - aan het roer. Plaatsjes zijn er net niet zo moeilijk te bemachtigen als bij het ter ziele gegane El Bulli, maar moeilijk genoeg om de stempel 'exclusief' mee te krijgen zo blijkt.

Verdiende diezelfde stempel 'exclusief'  wat ons betreft dubbel en dik, het tot de verbeelding sprekende 41 Grados in het aanpalende pand van dezelfde Adrìa broer. Met slechts een 16-tal couverts al naargelang de tafelschikking en een formule waarbij je om en bij de 40 smaaksensaties voorgeschoteld krijgt kon het niet mankeren dat ondergetekende daar bij één van zijn Barcelona bezoekjes zou binnenwaaien. En zo gezegd, zo gedaan... zo'n anderhalf jaar geleden.

Controle over het internet heb je niet, maar om het zintuigelijke spektakel dat 41 Grados was voor toekomstige bezoekers niet te verpesten werd gevraagd geen foto's of videos via social media of blogs te verspreiden. Afspraken waar ik me met plezier aan houd, maar aangezien 41 Grados ondertussen de deuren sloot en de opening van Enigma nu echt wel in de steigers staat, kan het weer wel.

We arriveerden een kwartiertje te vroeg bij 41 Grados, niet direct een probleem in onze ogen, maar timing bleek essentieel in het concept van het restaurant. Een vriendelijke dame nodigde ons uit een glaasje champagne te nuttigen bij de buren van Tickets, die exclusieve tapasbar die het midden houdt tussen old school circus en foodmarkt. Net op het moment dat ik vriendin toefluisterde dat Albert Adrìa hier allicht niet zelf rondloopt passeerde hij langs ons tafeltje en knikte ons vriendelijk toe. Straf! Na tien minuten werden we opnieuw begeleid naar 41 Grados, het spektakel kon beginnen! Met een jaar of twee vertraging, alsnog de foto's van een onvervalst feest!
Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...