vrijdag, november 13, 2015

The Mad Hatter, Antwerpen

Er zat een boek in de bus, meerbepaald 'Alice's Adventures in Wonderland' van Lewis Carroll. Via de rode bladwijzer kwam ik terecht bij een passage die de intrede van The Mad Hatter inluidde. Groot nieuws, vanaf vrijdag 13 november is The Mad Hatter niet enkel een personage in een fijn boek, maar ook een nieuwe bar in Antwerpen.

De nieuw te openen cocktailbar vind je terug in de kelderverdieping van de reeds bestaande bar Jones & Co, en is het resultaat van een samenwerking met ieders favoriet Hendrick's gin. In de speakeasy kun je in beperkt gezelschap (20 plaatsjes) terecht voor drankjes op basis van het iconische ginmerk. Gin tonics, maar uiteraard ook een uitgebreid gamma verfijnde cocktails.


Iets meer dan een jaar geleden - augustus 2014 om exact te zijn - waaide ik de nog oningerichte kelder van de toenmalige pop-up Jones & Co binnen, een bemeten ruimte met potentieel om groots uit de hoek te komen. Ondertussen is het zover!
 
Enkele dagen voor de opening mocht ik in bijzonder fijn gezelschap alvast enkele drankjes nuttigen, voor de feestelijke gelegenheid in combinatie met aangepaste gerechtjes.  Ik proefde onder andere een frisse, zomerse cocktail met koriander, munt en peper en een zoete op basis van hazelnoten, gemberkoek en Luikse siroop.
 
Zonder enige twijfel mijn favoriet was de cocktail op basis van bloedsinaasappel, rode biet en melkchocolade. De geraspte chocolade zorgde voor een hemelse geur, perfect in combinatie bij het drankje. Een cocktail om opnieuw te proeven! Zelf proberen, slechts één adres.

Pelgrimstraat 7,
2000 Antwerpen
T +32 (0) 493 073 771

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...