woensdag, mei 20, 2015

Foodography - Tel Aviv

Wij foodies maken er ons (bijna) allemaal schuldig aan, op restaurant snel een foto nemen  met onze smartphone. Snel en subtiel, tot daar aan toe, maar als plots iedereen een kwartier met een digitale spiegelreflex boven zijn bord hangt, dan is de lol er snel af. Iets om over na te denken, want zelfreflectie is zelden slecht.
 
Driewerf hoera voor het Israelische bureau Baumann Ber Rivnay - BBR Saatchi & Saatchi voor de vrienden - dat in opdracht van Carmel Wineries chef Meir Adoni van restaurant Catit, keramiste Adi Nissani en foodfotograaf Dan Perez samenbracht om het gegeven 'foodfotografie op restaurant' opnieuw uit te vinden. Foodography was geboren.
 
Zo kwam Nissani met enkel verrassende borden op de proppen, waarvan de Limbo en de  360 ° het meest tot de verbeelding spreken. Bij de Limbo valt zowel de geïntegreerde houder voor je iPhone en de hoog opstaande zwarte rand op, een ideale cobinatie voor de perfecte Instagram foto zonder achtergondruis. De 360° is een bord dat je letterlijk volledig om zijn as kunt laten tollen, kwestie van op zoek te gaan naar de ideale invalshoek.

Foodography - The Limbo
 
Foodography - The 360°
 
Tijdens elke gang stond Dan Perez de aanwezige foodies - een mix van sterrenchefs, recensenten en foodbloggers - met raad en daad bij om het perfecte plaatje te schieten. Nee, er is niets zo 'instant' aan Instagram. Voor de liefhebbers, de gedeelde foto's kregen de hashtag #fdgr mee. Kun je direct nagaan of het resultaat de moeite is.

 
Onderstaande foto geeft perfect weer hoe een avondje Foodography eruit ziet. Een pak mensen die meer met hun smartphone bezig zijn dan met het eten en elkaar. Ongetwijfeld veel geleerd, maar of het hoog scoort in het lijstje 'gezelligste avond uit', dat is nog maar de vraag.
 
Om niet te kritisch uit de hoek te komen toch even meegeven dat, indien dit concept ook ons land zou aandoen, ik nog altijd geïnteresseerde partij blijf. Er zijn immers plannen om dit concept op wereldreis te laten trekken en een ingedekt man is er nu eenmaal twee waard.
 

Rest nog de vraag wat er onder andere op het menu stond. Indien mijn Hebreeuws me niet in de steek laat was dat 'kalfszwezeriken met yoghurt en Perzische limoencrème' en 'eendenlever met krokante pruim en Cabernet Sauvignon marmelade. Lang niet slecht!

2 opmerkingen:

Thomas Van de Water zei

Schitterend, vooral dat bordje met zwarte infini ;)

Sid Frisjes zei

Bon Thomas, we boeken een vlucht?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...