donderdag, april 09, 2015

The Glorious - Deep in the Forest

Sinds maandag en nog tot en met 11 april vormt sterrenbistro The Glorious het decor waarin enkele van Europa's fijnste bartenders onder de noemer 'Deep in the Forest' het beste van zichzelf laten zien. Centraal staan de Forest Spirits, met name de drie reeds beschikbare Forest Dry Gins (Autumn, Winter, Spring) en de Forest Vermouth.
 
Niemand minder dan Marian Beke van de prestigieuze Londense bar Nightjar mocht samen met spitsbroeder Tony Pescatori de spits afbijten. Dat 's lands fine fleur van de cocktail scene 'hospitality' op Paasmaandag net iets minder hoog in het vaandel draagt - een seintje als je niet komt opdagen zat er duidelijk niet in- maakt dat ondergetekende in het gezelschap van slechts 5 gelijkgestemde zielen kon genieten van een unieke private masterclass. Front row seats, een understatement!
 
Deep in the Forest - the funky bunch
 
Nightjar staat niet enkel gekend voor zijn sublieme cocktails, ook de garnituren waarvan Marian en de zijnen handig gebruik maken spreken tot de verbeelding. "Everybody always talks about our garnishes" aldus Marian "but they merely complement the flavors of the cocktail, add a little finesse. Garnishes for the sheer fun of it? That's just crazy".
 
De lederen toog van The Glorious - ik schat deze op zo'n 5 meter - was volledig volgestouwd met zaken die op één of andere manier als garnituur kunnen dienen. Van rechts naar links werkte Marian zich gestructureerd een weg doorheen 'rook', 'vetten', 'suikers', 'kruiden', 'porselein', noem maar op. Indrukwekkend, en dat als ik het alleen maar in één woord moet samenvatten. 
 
a Nightjar play on a smoked sake cocktail
 
Als ik post vat aan de toog van één van 's lands betere bars, dan mag ik met de nodige bewondering - misschien zelfs ontzag -  de barman in de gaten houden. Met een receptje bij de hand weet ik een cocktail nog wel tot een goed einde te brengen. Minder gracious, een stuk minder deftig en uiteindelijk ook niet zo snel als een echte barman, maar wel aangenaam drinkbaar. Voldoende voor thuis. Diezelfde barlui - Dries, Sofie, Steve, Jef, ze hebben uiteindelijk een naam - zaten nu aan mijn kant van de bar. Eveneens onder de indruk! Om u maar een idee te geven.
 
Cocofat on the rim, pineapple on the side
 
Het namiddagluik van Deep in the Forest mag dan voorbehouden zijn voor 'mensen uit de business' zoals dat heet, de guestbartenders staan elke avond van 20.00 h tot 01.00 h volledig tot uw dienst. Voor amper 10 Euro drinkt u cocktails waar je pakweg in Londen of Kopenhagen - Amsterdam en Gent laat ik makkelijkheidshalve in het midden -  'een klets meer' voor moet neertellen. Het volledige programma? Dat kan je hier vinden:
 
Woensdag / Donderdag 8 & 9 april
Gobo Hansen en René Hedeland van de majestueuze bar Ruby
 
Vrijdag 10 april
Jesse Den Dulk van Jigger's vertelt alles over de Japanse whisky Nikka
 
Zaterdag 11 april
Tess Posthumus en Timo Janse De Vries van Door 74
 
Ons advies? In je agenda noteren en zeker een cocktail komen proeven. Wel zo vriendelijk zijn om plaats te ruimen voor ondergetekende indien ik wegens groot succes de toegang tot het pand geweigerd wordt. Dat lijkt me logisch.
 
De Burburestraat 4a
2000 Antwerpen

1 opmerking:

Sarah - Tasting Lifestyle zei

Mmmm kan niet slecht zijn!!

http://tastinglifestyle.blogspot.be

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...