woensdag, april 22, 2015

Pierre Hermé, Parijs


Net vijf dagen Parijs achter de kiezen en dat mag je vooral letterlijk nemen. Er stonden een paar patissiers op het programma, enkele eetgelegenheden, het occasionele museum en een pak cocktailbars. En een bezoekje aan de lichtstad is natuurlijk niet compleet zonder foto van de Eiffeltoren dus zo gezegd, zo gedaan.
 
Eiffeltoren, Parijs - #NailedIt
 
Die foto waarbij ik doelbewust een klassieke fotogelegenheid de nek om wring - goed voor een pak likes op social media - is op 'tinternet' een eigen leven gaan leiden. Drie keer raden wie er deze week hip en trending is op The Poke in de UK? Een sponsordeal voor leuke reizen dringt zich op zodat ik nog meer cultureel verantwoorde ongein kan uithalen.

Een beetje rondlopen met zo'n klein kartonnen tasje uit een dure boutique, in Parijs zie ik er geen graten in zolang dat tasje maar gevuld is met lekkers. Van de legendarische patissier Pierre Hermé bijvoorbeeld! Hermé startte zijn rijke carrière als leerjongen bij geroemde patissier Gaston Lenôtre alvorens het mooie weer te maken bij Fauchon en Ladurée.

Bij het horen van deze namen gaat er bij zoetebekken nu ongetwijfeld een belletje rinkelen. Pierre Hermé is net als zijn vorige werkgever Ladurée gekend voor verfijne patisserie, waaronder ook die hemelse macarons waarvoor ik met plezier een kwartiertje in de rij stond.
 

Van alle macarons die Pierre Hermé maakt is de 'Ispahan' allicht de meest iconische. Om te beginnen is deze groter dan een normale macaron, er zijn de in het oog springende frambozen waarachter een fantastische crème op smaak gebracht met rozenblad en lychee schuil gaat. Een waar feest voor de smaakpapillen! Voor al dit lekkers - 5 macarons en de Ispahan - telde ik om en bij de 18 € neer.
 
 
Pierre Hermé heeft zes winkels in Parijs, zeven in Tokyo, vier in Hong Kong en eentje in Londen. Van een filiaal in Turnhout is voorlopig nog geen sprake, al houdt niets me tegen om me tegoed te doen aan al het lekkers dat ook in de online shop te koop is.

1 opmerking:

Anoniem zei

Glad we fixed that for you.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...