vrijdag, maart 27, 2015

Restaurant Bascule, Berchem

Restaurant Veranda, het is één van die zaken zijn waar we de afgelopen jaren meer dan ééns de voeten onder tafel schoven.  De allereerste keer in 2012 en vanaf dat moment waren we verkocht. Onder de indruk van de keuken van Davy Schellemans, gecharmeerd door de zwierigheid waarmee Daan Guelinckx ons introduceerde in de wondere wereld van de natuurwijnen.
 
Zondagavond niet weten wat eten? Hop, richting Veranda. Met de collega foodbloggers op stap? Een tafeltje voor 18 in Veranda aub. Eerlijk is eerlijk, maar al te vaak bleven de deuren ook voor ons gesloten. Volgeboekt! Hoe aangenaam toeven het in de Guldenvliesstraat ook was, een verhuis drong zich op.

In afwachting van de verhuis sloot restaurant Veranda op 20 december de deuren om vervolgens in januari te vervellen tot restaurant Bascule. Hier zwaait Matteo Nardin, de Italiaanse sous-chef van Davy, de plak en meer dan één dag was er niet nodig alvorens wij aan de dis zaten.
 
Restaurant Bascule, Berchem

Van het vertrouwde, vastgestelde menu op het krijtbord in Bascule geen spoor, hier eet je gewoon à la carte. Op culinair vlak mag er dan een duidelijk verschil zijn tussen Veranda en Bascule, wat er geserveerd wordt is nog steeds top. Van de luchtige kaaskroketjes met dip tot de ambachtelijke worsten, de verse pasta's tot de varkenskop met kriekjes en puree... pure smaken troef. Wij  lieten ons dit zelfverklaard 'comfort food' meer dan smaken.

Mooi meegenomen is trouwens de mogelijkheid om online te reserveren. Kan je direct zien of er later op de dag nog een plaatsje vrij is. Nog snel een quote die doet vergeten dat Leonard Nimoy - Spock voor de vrienden - het tijdelijke voor het eeuwige geruild heft: "It's Italian Jim, but not as we know it". Damn right!

Bascule
Guldenvliesstraat 60
2600 Berchem

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...