dinsdag, februari 03, 2015

The Brunch, nu al het zotste feestje van het jaar?

Zondag 25 januari kon je in Antwerpen terecht voor de tweede editie van The Brunch. Nu heb ik al menige brunch achter de kiezen, dit was een feestje van een ander niveau. De culinaire line-up was er eentje om u tegen te zeggen, al kan het aanwezige publiek - zij die geluk hadden want de kaartjes waren schaars - bevestigen dat eten 'slechts' een onderdeel was van het plezier. Faut le faire!
 
Een adres en de vage omschrijving 'underground', daar moesten we het mee doen. Wij gokten op een verlaten premetrostation maar de locatie van gebeuren bleek een voor de gelegenheid tot partyspot omgetoverde parkeergarage. De dresscode 'rockabilly chic, with a touch of leather' was bij het welkomstcomité alvast niet in dovemansoren gevallen
 
The Brunch - Rockabilly Chic with a touch of leather  © The Brunch
 
Zij het nu in zijn natuurlijke habitat de Upper Room Bar - daar zijn we de laatste tijd wel meer geweest - of in het gezelschap van de bevallige Hannah Van Ongevalle aan een inderhaast opgetrokken cocktailbar ergens op de Frankrijklei... de ontvangst door Paul Morel is altijd even hartelijk en zijn cocktails outstanding. 
 
© The Brunch

Alvast een hapje eten of toch maar even post vatten op de tafel van Jean Harai voor een snelle tattoo. Zij die dachten dat niemand zich in een donkere kelder van permanente inkt laat voorzien, think again! Het regende hier vrouwvolk op zoek naar een gratis souvenir. Zag dat het goed was, ervaringsdeskundige Marcin Wasilewski, die The Brunch verkoos boven Standard - Anderlecht (2-0 voor de liefhebbers).
 
Jean Harai at work © The Brunch
 
Eten dat wij gemakshalve al eens onder de noemer 'fingerlicking good' durven te catalogeren, het blijft het voornaamste voer voor Coolinary,  daaraan geen gebrek op The Brunch. De schare chefs bereid gevonden om hun zondag op te offeren voor de brunch van het jaar loog er dan ook niet om. Vol goesting schoven wij aan bij de stands van  Pure C, The Jane, Graanmarkt 13, Bún, Bistrot du Nord, Slagerij Dierendonck en Sander Goossens.
 
Met plezier lieten wij ons het keurige fingerfood welgevallen. Starten deden we met de hemels verse 'spring rolls  Obsiblue prawn' van Bún. Een bezoekje hier dringt zich echt op zoals Huibrecht Berends zich ook al langs de neus weg liet ontvallen. Bij Pure C zaten we goed voor een fris zilt gerecht op basis met 'Zeeuwse oester, venkel, groene appel en algen' en de 'gepekelde worst' van Dierendonck was ook een winnertje.
 
Bij de stand van 'he Jane was het drummen voor twee heerlijke 'steamed buns met BBQ pork, pinda en pickels'. Een broodje bakpao verheven tot een culinaire delicatesse! Na de 'makreel met zonnewortel' van Seppe Nobels en de 'pate van kippenlever met zwarte pens' van Bistrot du Nord was het tijd voor het puike dessert van Sander Goossens. 'Komkommer, sesam en lichtgerookte karamel'. Nooit voor de hand liggend, maar wel altijd lekker!
 
Incredible Food Line-up © The Brunch
 
Zondagnamiddag, het is het uitgelezen moment van de week om horizontaal in de zetel door te brengen, al dan niet kijkend naar een bende veldrijders op televisie. Dat een mens er in het vroeg van de dag - bij aankomst was de grote wijzer amper de 12 gepasseerd - niet noodzakelijk met het beste kapsel zou rondlopen mocht geen probleem zijn. Er waren twee kappers in de weer om je instant van je bad hairday te verhelpen. Ik twijfelde nog over een 'scumbag boogie' maar ging met dezelfde snit naar huis. Tja, zondag!

Get your hair did © The Brunch

Hippe vogels, cocktails, tattoos, eten waarvoor ik doorgaans op restaurant trek en optioneel een nieuw kapsel mocht je daar zin in hebben... Dat klonk als muziek in de oren, net als de liveset van Tears & Marble of de DJ sets van Renée (Amélie Lens voor de vrienden) en Sander Kleinenberg. Dat ook Nick Bril even zijn opwachting maakte achter de decks mocht niet verbazen. Een volledig andere stijl maar had hier tijdens deze underground editie met een overdaad aan zwart leer niet misstaan, The Black High, het combo waarbij Jean Harai de tattooset inruilt voor een ronkende gitaar.
 
Nick Bril & Sander Kleinenberg © The Brunch
 
Niet overdrijven 'Frisjes' hoor ik u denken, op een zondagnamiddag kan er onmogelijk gefeest worden als ware het middernacht. Kan goed zijn, al durft het drankverbruik het tegendeel bewijzen. Zelden zoveel flessen Cîroc, Tanqueray of Jacquart Champagne over de toonbank zien gaan. En dan hield ik het nog bij de cocktails van Hannah en Paul. Not your average sunday afternoon indeed!
 
Cîroc by the bottle © The Brunch
 
De som van alle delen, dat is het succes van een concept als The Brunch. Een concept dat in wereldsteden als New York of Londen al langer dan vandaag hoge ogen gooit trouwens. En hippe feestjes, dat trekt schoon volk aan. Naast de eerder genoemde voetballer spotten wij bijvoorbeeld ook partners in fashion Lesley-Ann Poppe en Tanja Dexters. Schoon volk, dat gaat graag even op de foto. Ideaal om dit stukje mee af te sluiten.

© The Brunch

De volgende editie staat gepland in april. Wedden dat de tickets ook deze keer weer in een mum van tijd zijn uitverkocht! Don't miss out!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...