dinsdag, september 23, 2014

Wedstrijd: Hongaars koken met paprika

Op zaterdag 18 oktober zijn er verschillende herdenkingen in Turnhout waaronder het 225-jarig jubileum van de ‘Slag van Turnhout’ en de veertigste verjaardag van de jumelage met Hammelburg. Ook een delegatie uit de Hongaarse zusterstad Gödöllö komt meevieren.
 
Ter gelegenheid van dat bezoek organiseert de adviesraad Turnhout- Gödöllo een kookwedstrijd met als centraal ingrediënt … de Hongaarse paprika. De deelnemers kunnen vooraf kiezen uit zes Hongaarse recepten. De nodige paprika’s en het paprikapoeder krijgen ze aan huis geleverd, maar voor de andere ingrediënten dienen de kooklustigen zelf te zorgen. De bereiding van de gerechten gebeurt thuis, opwarmen kan op de Turnhoutse Grote Markt tussen 15.30 uur en 18 uur. Voorbijgangers mogen misschien wel meeproeven!
 
Wees creatief met paprika en win!
 
 
De delegatie uit Gödöllő, waaronder burgemeester György Gémesi, maakt deel uit van de jury. De winnaar wordt beloond met een citytripje voor twee personen naar Gödöllő. Daarin zijn de vliegreis en twee overnachtingen in Hotel Erzsébet inbegrepen. Inschrijven kan tot 1 oktober 2014 bij voorzitter Simonne Evrard (0472 83 09 73). Je vindt hier het wedstrijdreglement, de recepten en het inschrijvingsformullier.
 
Zin in een citytrip naar Hongarije? Misschien moet je dan deze kookwedstrijd maar eens overwegen. De recepten krijg je al dus echt moeilijk mag dat niet zijn.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...