vrijdag, september 26, 2014

Chocolade potloden


Het Japanse designbureau Nendo mag een pak verbluffende ontwerpen op hun actief schrijven, uitblinken in eenvoud is iets waar ze hun hand ook niet voor omdraaien. Zo ontwierpen ze voor de in Tokyo gevestigde patissier Tsujiguchi Hironobu deze eerder basic 'chocolade potloden'.
 
Vroeger, in lang vervolgen tijden, had ik wel eens de behoefte om op het uiteinde van mijn potloden te bijten. Dat ik met de glimlach mijn setje Caran d'Ache kleurpotloden zou inwisselen tegen een chocolade variant zal ik gemakshalve toch eerder toeschrijven aan mijn liefde voor chocolade.
 
Chocolade kleurpotloden

Het spreekt voor zich dat het niet de bedoeling is die potloden in drie happen soldaat te maken. Verre van trouwens. Een potlood is niet zelden het 'weapon of choice' voor een kunstenaar of designer die  een nieuwe opdracht aanvat. Schetsen, daar begint het vaak mee.
 
De chocolade potloden komen pas op het einde van 'de schepping' in actie. Voorzichtig door de puntenslijper halen en de chocolade krullen gebruiken om een taartje af te werken. Laat mij alvast de eerste zijn om te zeggen dat het absoluut toegestaan is om stiekem op de achterkant van je potlood te bijten.


2 opmerkingen:

Michiel zei

eigenlijk dus super lange chocolade sigaretten?

Sid Frisjes zei

Een beetje wel ja Michiel, al zijn die ook al weer een heel tijdje verboden...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...