dinsdag, juli 22, 2014

Recept: Zomers slaatje met spinazie, mango, dadels en walnoot

Er moet een ongeschreven regel zijn die stelt dat slaatjes in broodjeszaken liefst zo inspiratieloos mogelijk zijn. Al dan niet verlepte sla - ook dat nog - geraspte worteltjes, schijfjes komkommer en tomaat, een eitje en dat alles aangevuld met tonijn of een rolletje hesp. Boring!

Vriendin dook vorige week in de ijskast en bewees dat je met enkele zomerse ingredi├źnten in een handomdraai een slaatje maakt dat die basic slaatjes al snel het nakijken geeft. Gepresenteerd op een zonovergoten terras zag er dat ongeveer zo uit! Met zijn tweetjes werkten wij ons zonder al te veel problemen door de gevulde slakom uit de kringwinkel. Zalig die zomer!

Slaatje met spinazie, mango, dadels, walnoot en kaasblokjes
 
Nodig (voor 2 personen): babyspinazie, een halve mango, een stuk of zes Medjoul dadels, een handvol walnoten en enkele aperitief kaasblokjes (naar smaak).
 
Doen:
 
- Was de babyspinazie onder stromend koud water en droog deze kort in een slazwierder. De steeltjes dien je niet te verwijderen al kun je dat desgewenst steeds doen.
 
- Halveer de dadels en snij deze in schijfjes, snij de mango in hapklare stukken en verkruimel de walnoten met je handen.
 
- Doe de babyspinazie in een saladekom, voeg mango, dadel en kaasblokjes toe en presenteer zo. Optioneel kan je nog parmaham toevoegen voor een zoute toets.

1 opmerking:

Katrien zei

Sieht gut aus. Ook eens proberen. Op de markt van Beerse nog eens dadels aankopen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...