vrijdag, juli 18, 2014

10 Years Tomorrowland - Foodwise

Trek aan die dansschoenen want het circus genaamd Tomorrowland trapt vandaag de eerste van twee feestedities op gang. Met die verstrengde drugcontroles kunnen zij die graag 3 dagen aan een stuk dansen maar best ten gepaste tijden een drink- en foodpauze inlassen.
 
Ik ben de laatste die u alle magische geheimen van het feeërieke Tomorrowland wil verklappen – ik geef toe dat ik nog nooit aan tickets ben geraakt – als het om foodtips gaat ben ik zelden te houden. Here goes:
 
Pizza’s gebakken in houtovens
 
Niets bordkartonnen pizza’s uit een electrische oven. Tomorrowland trekt resoluut de Italiaanse kaart en liet enkele tientallen houtovens maken. Njam’s eigenste Peppe Giacomazza (zie ook La Botte in Genk) zal een legertje Siciliaanse aanvuren om heerlijke pasta’s en ovenverse pizza’s te bereiden.
 
10 Years Tomorrowland - Authentieke pizza's

Belgische Aardbeien
 
Belgisch? Kempens is meer correct! Dagelijks worden er ook verse aardbeien aangeleverd vanuit de aardbeien-stad bij uitstek, Hoogstraten. Voor het festival werden er extra zoete en sappige aardbeien gekweekt en aangeboden in drie verschillende bereidingen, afgewerkt met huisbereide slagroom en chocolade. Ook Belgisch: Brusselse en Luikse wafels, kaas- en garnaalkroketten en kip met appelmoes.
 
10 Years Tomorrowland - Hoogstraatse aardbeien
 
B-EAT
 
Music meats food, kortweg B-EAT. Een sterrenchef en een Tomorrowland artiest slaan de handen in elkaar om heerlijke gerechten te serveren, met aangepaste muziek natuurlijk! Elke dag worden er 3 sessies van 1 uur gehouden voor maximum 90 gasten.
 
Roger Van Damme (18/7, 25/7 en 27/7), Dominique Persoone (19/7 en 26/7), Wout Bru (19/7 en 26/7), Wim Ballieu (20/7), Bart en Silvio (20/7), Peppe (25/7), Bart en Youssef (27/7)
 
Frietjes uit Ranst van Swa & Marieke
 
Wie zich afvraagt wat de basis is van de frietjes van lokale frietlegendes Swa en Marieke slechts één antwoord. Handgeschilde patatjes, 10 millimeter dik gesneden, gebakken in de beste olie en afgewerkt met een snuifje zeezout. Voor mij een kleintje en daar mag gerust wat van die legendarische stoofvleessaus bij.
 
10 Years Tomorrowland - Handgeschilde frietjes
 
 
Chat Hills Smoke House
 
Als zelfverklaarde barbecuegod – als huidige wereldkampioen barbecuesaus mag dat – kan ik u ten stelligste het Chatt Hills Smoke House aanbevelen al was het maar omdat de Amerikanen net dat ietsje anders barbecueën dan wij Belgen. Check out that Southern Style Goodness!
 
40.000 kraakverse stokbroden op DreamVille
 
Er wordt verwacht dat er op deze editie van Tomorrowland zo’n 40.000 stokbroden gebakken worden. De felgekleurde pateekes vanop de foto vallen niet zelden te spotten in de nabijheid van deze kraakverse lekkernijen.
 
 
10 Years Tomorrowland - Kraakverse broden

Sterrenchefs en Jong keukentalent
 
Op Tomorrowland kan je de sterren tellen. Letterlijk. Getalenteerde chefs, zoals Bart De Pooter, Wim Ballieu, Peppe Giacomazza, Sergio Herman, Roger Van Damme en Wout Bru laten de festivalgangers proeven van hun culinaire kunsten. En dan zijn er nog de vier beloftevolle chefs – gekozen uit 100 inzendingen – die hun talenten aan het internationale publiek mogen tonen middels een 'geremixte' Belgische klassieker:
 
- Een variatie op 'mosselen-friet mét eetbare schelp' van Sang-Hoon Degeimbre van l’Air du Temps in Liernu,  'een curryworst speciaal met hoevekip, speenvarken en sauzen in de Belgische driekleur' van Alex Verhoeven van Fleur de Sel in Kasterlee, 'konijn met pruimen, Tomorrowland versie met miso en aubergine' van Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen in Aalter en 'rijstpap met kokos, tonka en granité van bloedsinaas' van Pieter De Volder van Luzine in Wilsele.
 
De gerechten van de laureaten kunnen geproefd worden in het Tomorrowland Comfort restaurant, waar slechts plaats is voor 32 personen per shift (3 shifts per dag).

Balls 'n Glory

Als volleerd jongleur stelt televisielegende Wim Ballieu met de nodige verve zijn heerlijk gevulde gehaktballen – excuseer, Gloryballs – aan u voor. Met zijn equipe van Balls ’n Glory zorgt hij voor geweldige gehaktbereidingen met unieke smaakcombinaties die je van je sokken zullen blazen.

10 Years Tomorrowland - Wim Ballieu, Balls & Glory
 
Belgian Beer Corner
 
Moeten we nog reclame maken voor onze Belgische bieren? Misschien wel voor onze talrijke buitenlandse bezoekers. In de Belgian Beer Corner kan er geproefd worden van de verschillende Belgische speciaalbieren die ons landje te bieden heft, geserveerd zoals het hoort: op de juiste temperatuur en in het juiste glas. Duvel - gebrouwen op een steenworp van De Schorre - mag uiteraard niet ontbreken en komt in zijn gelimiteerde Mini-variant naar het festival. Een ultieme beer-experience voor de buitenlanders en de Belgen, die kunnen ook tijdens het festival van hun rijke biercultuur genieten.


10 Years Tomorrowland - Belgische Bieren

Wel ja, mocht er iemand nog een ticketje voor het tweede weekend teveel hebben, ondergetekende wil daar wel eens goed gaan eten. Wat zeg ik, zet mij aan de passe van één van die restaurants en ik ben ook al content. U regelt dat?

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...