woensdag, juli 16, 2014

Foodbloggersdiner in AUB SVP - Brussel

Door de band genomen zijn foodbloggers aangename mensen. Mensen van het soort die een flinke portie vrije tijd veil hebben om het hoogste goed - lekker eten en drinken - ter vermaak van de anonieme medemens neer te pennen op hun blogs. Iets dat lijkt te werken want het aantal foodblogs in België schiet als verrukkelijke paddenstoelen uit de grond.
 
Dat wij ook de personen achter die blogs graag beter leren kennen deed ons de 'Foodbloggersdiners' in het leven roepen. Met zes waren we in 2012 om Chez Lucia in Brussel onveilig te maken, waarna er passages volgden in Veranda in Berchem, Coeur d'Artichaut in Gent en Trente in Leuven.
 
In april namen Frank Be-Gusto, Kristof Belge en ondergetekende het voortouw om een flinke bende lekkerbekken riching het Brusselse AUB SVP te loodsen, een gemoedelijk etablissement dat mij bij twee eerdere passages wist te bekoren.

AUB SVP - Foodbloggersdiner

Dat foodbloggers tijdens een uitstapje al eens op hete kolen durven zitten mocht blijken uit het aantal gegadigden dat er te vinden was voor de 'Aperitivo met Ivo', een frisse pint op een naburig terras voor aanvang van het foodie plezier. Altijd een goed idee!

Tegen de klok van zeven trokken we naar AUB SVP, dat ondermeer gekend is voor de verschillende soorten brood welke er bij je de maaltijd geserveerd worden. Om te beginnen kregen we 'verse focaccia met verschillende smakelijke dips, gevolgd door een potent pompoensoepje, afgekruid met gerookt paprikapoeder'.

AUB SVP - Foodbloggersdiner - Foccacia & Dips

Voor de gelegenheid vroegen we geen vaste plaatsen te voorzien, kwestie van iedereen de gelegenheid te geven een babbeltje te kunnen slaan met de verschillende talrijk opgekomen foodbloggers. Een afgewerkt bordje van de toog plukken en gepast gezelschap uitkiezen, eten was zelden zo complexloos.
 
Als voorgerecht kregen we 'zacht gekonfijte makreel met een crème van avocado en mierikswortel, gepekelde komkommer en raapjes, oesterblad en een krokantje van kamut'. Makreel, heb ik al gezegd dat ik daar wel fan van ben? Lang geleden dat ik mijn visserskostuum nog eens uit de kast heb gehaald.

AUB SVP - Foodbloggersdiner - Makreel

Als hoofdgerecht had chef / kempenzoon Mathias Dircx 'krokant gebakken snoekbaars met witte asperges, tuinbonen, texturen van daslook, crumble van bloemkool en geroosterde hazelnoot' voorzien. Het begeleidende broodje was er eentje op basis van groene peper. Smaakvol, perfect gegaarde asperges, aangename structuren in de mond... Lente op het bord! Snoekbaars, als jonge snaak gingen ik daar ook wel eens op vissen trouwens.

AUB / SVP - Foodbloggersdiner - Snoekbaars, asperges

Als aflsuiter werd ons een bord voorgeschoteld - opnieuw keramiek uit de Serax reeks van de hand van Pascale Naessens - met daarop 'een frisse, luchtige biscuit van kafirlimoen, een crème van limoenblad en Griekse yoghurt, licht gekonfijte kiwi en een crunch van chocolade, zeezout en citroentijm'.
 
Er werden nog enkele tassen koffie, thee en wijn genuttigd - schrappen wat niet past - waarna we besloten dat het weer meer dan gezellig was. De vier man sterke Kempense delegatie durfde reeds vooruitblikken naar een volgende editie waarbij zowel Lewis in Hoogstraten, het dan mogelijk vernieuwde Vin Perdu in Oud-Turnhout alsook Helsen in Kasterlee als mogelijke locaties werden genoemd. Ik kijk er hoe dan ook naar uit! 
 
AUB SVP - Foodbloggersdiner - Biscuit, kiwi, yoghurt

AUB SVP
Schildknaapstraat 36
1000 Brussel
T - 32 / 473 90 24 91

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...