vrijdag, juni 13, 2014

Manfreds & Vin - Kopenhagen

Dat je in Kopenhagen verdraaid goed kunt eten moet je mij niet vertellen. Weken voor ons bezoekje aan het Barcelona van het Noorden was ik druk in de weer reservaties in te plannen in onze agenda. Eenmaal ingecheckt in ons hotel trokken we langs het sprookjesachtige, rijkelijk van bloesems voorziene 'Assistens Kierkegaard' - de laatste rustplaats van H.C Andersen - richting onze eerste reservatie: een lunch bij Manfreds & Vin.
 
Zoals de naam al doet vermoeden ligt de focus bij Manfreds op wijn. Natuurlijke wijnen meerbepaald en daar zijn wij wel fan van. Wijntjes per glas en wijntjes per fles, het behoort allemaal tot de mogelijkheden al dient gezegd dat wijnpairing in Kopenhagen niet zelden een verdubbeling van de menuprijs betekent.
 
Manfreds & Vin waar focus ligt op natuurlijke wijnen en heerlijk eten
 
Onze eerste vakantiedag was reeds om drie uur in de ochtend begonnen, wat reden genoeg is om niet te lang te twijfelen en vol voor de vijf gangen lunchmenu te kiezen. (175 Kr / 24 € pp). Helemaal niet duur als je het ons vraagt.
 
De menu wordt geserveerd op het tempo van de chef - nogal wiedes lijkt mij - en zijn stuk voor stuk bordjes om te delen. De gerechtjes worden kort aan tafel voorgesteld, door de chef zelf, dan wel door iemand van het zaalpersoneel. Starten deden we met 'stukjes gepekelde biet, schapenyoghurt, rozenbottelazijn en postelein'.
 
Tierlantijntjes moet je bij Manfreds niet verwachten, bonkige bordjes en eerlijke smaken des te meer. Ook hier geweldige stukken zuurdesembrood waaraan je je tegoed kunt doen. Eerlijk, in Kopenhagen niet één keer slecht brood gegeten.
 
 
Onze frisse 'komkommersoep met munt' kregen we wel in een apart bord gepresenteerd, 'de gebrande prei, boekweit en kaas' was wel een bordje om te delen. Die prei, zo zacht als heb ik me hier, krokante stukjes boekweit en heerlijke schilfers kaas die net niet overheersen. Zalig!
 
Ik kan me trouwens perfect voorstellen dat er bij Manfreds geweldige zakendeals gesloten worden. "Als ik dat laatste stukje prei mag, dan mag je gerust een optie nemen op een extra stukje brood". "Akkoord, maar dan moet je dit en dat ook mee in rekening brengen bij de overname." Zoiets!

 
De zon mocht dan fel schijnen in Kopenhagen, de wind was er meer dan ooit op gebrand ons te doen beseffen dat het weer in april niet altijd een lolletje is. Na die frisse komkommersoep was een flink stuk 'gebraiseerd rund met weisaus en bieslook' dan ook een welgekomen gerecht.' Mooi gekorst boterzacht vlees gaat er altijd wel in en ook de 'purperen worteltjes met daslook' waren een schot in de roos.

 
Of we nog een plaatsje hadden voor een dessertje? Ik dacht het wel. De keuze ging unaniem naar de 'chocolademousse met rode bosbes en moutcrumble'. Dikke brokken zalige crumble, smeuïge chocomousse en frisse crème van rode bes... topcombinatie!
 


Manfreds & Vin is het kleine broertje van het bij foodies evenzeer hoog aangeschreven Relae dat je aan de overkant van de straat kunt terugvinden. Daar waar de focus bij Manfreds ligt op de wijnen, een gemoedelijke sfeer en gerechtjes om te delen - veelal op basis van groenten - kun je bij Relae terecht voor een meer gastronomische ervaring. Enkel zin in een glas wijn? Ook daarvoor kan je bij Manfreds aan de bar aanschuiven.

Manfreds & Vin                                                             Relae
Jægersborggade 40                                                         Jægersborggade 41   
Kopenhagen                                                                   Kopenhagen

1 opmerking:

Estelle Folle zei

Wij hebben er pinksterenweekend ook geluncht, superlekker en leuke dame de sommelier. Haar partner is trouwens de 'bakster' van De Superette. Bij ons op de lijst stond ook Fiskebaren en Amass.Fantastische keuken daar in Kopenhagen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...