woensdag, april 16, 2014

Sheffield Wednesday: Rabarber Bellini

Er is de voetbalploeg, het ter ziele gegane Kempische bandje en nu ook een rubriek op coolinary om duimen en vingers bij af te likken, Sheffield Wednesday! Mag ik u über foodie Erik voorstellen, kempenzoon maar toch vooral wereldburger.

Oorspronkelijk van de Noorderkempen, net over de grens van de geboorteplaats van Vincent Van Gogh. Na 6 jaar francofilie in Canada werd het tijd voor een gezonde portie anglofilie in 'Britannia'! Sheffield dus! Geobsedeerd door eten, koken en cocktails met een bitter kantje.

De streek waar ik woon (Yorkshire) is bekend voor geforceerde rabarber. Het is rababarber die in schuren in het donker gekweekt wordt. Beetje zoals witloof dus. De rabarber is delicater, iets minder zuur en is rozig tot rood.Rabarber Bellini - Het is wachten tot de zomer voor rijpe perziken maar dit is een perfect alternatief.

Voorbereiding:

Snij wat rabarber in plakjes en stoof met suiker tot het zacht is. Eenmaal afgekoeld pureren met een staafmixer  (eventueel een scheutje champagne toevoegen). 

Doen:

Meng ongeveer 1 eetlepel rabarberpuree met 80 ml champagne (of prosecco, cava of andere mousserende wijn) in een 'mixinglass' en serveer in een mooie coupe. Helemaal terug van weggeweest trouwens, de coupe!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...