maandag, februari 03, 2014

Klein feestje met een grote Teppanyaki

De eindejaarsfeesten mogen alweer een maand achter ons liggen, een reden om terug te blikken op de feestperiode is altijd makkelijk gevonden. Wie is er nu niet weg van een klein beetje nostalgie? Zo denk ik met plezier terug aan vroeger toen we bij ‘ons ma’ thuis – hallo ma (ze leest mee) – tijdens de feestdagen altijd wel iets leuks deden. Iets leuks, dat was dan bijvoorbeeld gourmetten, fonduen, steengrillen, racletten… die dingen. Klinkt onnozel, maar dat had iets. Wat zeg ik, dat heeft iets! Gezellig samen aan tafel, een beetje keuvelen en ondertussen met kleine vorkjes, pannetjes of pietluttige stukjes vlees en vis in de weer zijn. Zalig!
 
Via een gunstige wind belandde net voor de feestdagen de flink uit de kluiten gewassen Domo Teppanyaki XL in de Coolinary testkeuken. Gemakshalve had ik er tijdens diezelfde feestperiode een stukje over kunnen schrijven maar dat leek me iets te voor de hand liggend. Feest, dat is namelijk iets voor alle dagen, ook in februari!
 
Domo Teppanyaki XL

Ik vraag me wel eens af waarom sommige mensen een volledig gedekte feesttafel hebben staan in de eetkamer. Dat zijn zo van die dingen die je wel eens ziet bij pakweg MTV Cribs. Om mee uit te pakken denk ik dan, want een recente studie heeft aangetoont dat we tegenwoordig veel minder 'samen eten'.
 
Toen we ruim voor onze korte sessie op de Teppanyaki de tafel dekten - denk borden, bestek, water- en champagneglas, bloemetje en kaarslicht - begon het ons te dagen, er hing een hele namiddag een zekere feestsfeer in huis. Nu maken we er altijd een erezaak van samen aan tafel te eten, de tafel, die dekken we pas als het moment zover is. 
 
XL, die Teppanyaki heeft zijn naam alvast niet gestolen. Onze vleesjes - maar liefst 16 welliswaar kleine stukjes - pasten moeiteloos op de van twee kookzones voorziene bakplaten. Wat door ons alvast als positief ervaren werd is dat je het snoer ten alle tijden kunt ontkoppelen van het toestel. Zo kan je dit onmiddellijk voor en na de baksessie verwijderen zodat er niemand over valt. Het volledige toestel van tafel halen is dankzij de 'cool touch' handvaten' trouwens ook geen enkel probleem. Aan u de keuze. 

Domo Teppanyaki XL

Het enige nadeel van de Teppanyaki XL is de onvermijdelijk baklucht die je een tijdje in huis hebt hangen. Al is dat voor sommige mensen misschien wel een deel van de 'afterparty'.

Wist je trouwens dat je het toestel ook voor volstrekt andere doeleinden kunt gebruiken? Indien iemand na de maaltijd het in zijn hoofd krijgt om pakweg tafeltennis te spelen dan kan het toestel pefect dienst doen als net. Wel eerst even proper maken. Staat er karaoke op het menu en heb je nog een draagbaar toetsenbord of 'keytar' nodig, zoek niet verder! Plezier verzekerd, en dan had ik amper gedronken.

1 opmerking:

svermaut zei

Met zo'n positieve ervaring met de XL Tepanyaki, kan dat niet anders of jij smult 'lijk zot' van het dagboek wat Gert De Mangeleer (Hertog Jan) bijhoudt en waarin hij (oa afgelopen weekend) naar Japan trok. 't Moet een heuse beleving geweest zijn aldaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...