woensdag, januari 22, 2014

Sheffield Wednesday: Aziatische slaatje met gebakken kwartel en yuzu vinaigrette

Er is de voetbalploeg, het ter ziele gegane Kempische bandje en nu ook een rubriek op coolinary om duimen en vingers bij af te likken. Sheffield Wednesday! Mag ik u über foodie Erik voorstellen, kempenzoon maar toch vooral wereldburger. 

Oorspronkelijk van de Noorderkempen, net over de grens van de geboorteplaats van Vincent Van Gogh. Na 6 jaar francofilie in Canada werd het tijd voor een gezonde portie anglofilie in 'Britannia'! Sheffield dus! Geobsedeerd door eten, koken en cocktails met een bitter kantje.

Toen mijn wederhelft ziek was en ik met vrienden de plaatselijke pub-quiz onveilig ging maken, het ik dit slaatje voor haar gemaakt met de overschotjes uit de koelkast.

Sheffield Wednesday: Slaatje met gebakken kwartel en yuzu vinaigrette

Doen:

- Snij de billen en borst los van de kwartels en marineer in Thaise chili saus (sriracha), limoensap, chinese 5-kruiden mengeling, geraspte gember en look, sesamolie, Thaise vissaus en bruine suiker (of palmsuiker). Met de kwartelkarkassen kan je desgewenst bouillon maken.

- Snij heel dunne reepjes van een wortel en een stuk komkommer met een fijnschiller, meng met peulscheutjes (of fijne sla zoals veldsla), verse blaadjes koriander en munt, een versnipperd lente-uitje, granaatappelpitjes en wat fijngehakte chili peper (als je het pikant wil). 

- Bak de kwartels in de pan. Let op dat het vlees sappig blijft. Meng het yuzu sap (of vervangend een beetje sap van limoen en een mandarijntje), met olijfolie, een beetje Thaise vissaus (i.p.v. zout), een beetje bruine suiker en meng met de salade. 

- Dresseer met een paar gele paprika-ringen, geroosterde cashewnoten en de gebakken kwartels.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...