dinsdag, november 19, 2013

Loft del Born - Barcelona

Tapas, in Barcelona kun je die werkelijk overal eten. El Xampanyet, nog altijd één van de must-visits in de Catalaanse hoofdstad dienden we noodgedwongen aan onze neus voorbij te laten gaan wegens gesloten tot het middaguur. Alsof ik zo rond een uur of geen glaasje weet te appreciëren. Jammere zaak, al waren we anders nooit bij Loft del Born terecht gekomen.
 
Ik durf vermoeden dat Loft del Born -  pal gelegen aan de mooi gerenoveerde Mercat del Born - nog een behoorlijk nieuwe zaak is. Op 'tinternet' valt er over deze hip ingerichte zaak namelijk zo goed als niets te vinden. Hip ingericht, allemaal goed en wel, als de zon schijnt nemen wij plaats op het terras. Een pintje, moet perfect kunnen zo vroeg op de dag als je er iets bij te snacken neemt.


Net als Moritz is Estrella Damm een bier dat gebrouwen wordt in Barcelona zelf. Kies één van de twee en je zit sowieso goed. Bestel je Mortiz, ook al hebben ze het lang niet overal, dan krijg je extra 'scene points' wegens net dat tikkeltje cooler. Bier dus, maar ook strak gepresenteerde tapas. 'Patatas Bravas' - een logische keuze - 'Tuna Tataki' en 'Fried Shrimps', er zijn een pak ergere zaken te eten onder een stralende middagzon.


In Loft del Born kun je dus perfect terecht voor tapas, maar ook uitgebreid eten is er een optie. De bar deed dan weer vermoeden dat de betere cocktailshakerij later op de dag hen ook niet vreemd is. Zonder twijfel een blijvertje al weet je dat in Barcelona maar nooit.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...