donderdag, november 07, 2013

Boekenbeurs - De Souk, het beste van de Libanese keuken

Vanaf 31 oktober tot en met 11 november kun je in de Antwerp Expo weer terecht voor de jaarlijkse boekenbeurs, de ultieme hoogmis voor boekenliefhebbers. Hier is het al boeken wat de klok slaat, met als kers op de taart de talrijke signeersessies. Een kolfje naar de hand van de lezers. Met heelder horden drommen ze samen rond hun favoriete schrijver, gewillig hun beurt afwachtend tot hun held ook de binneflap van hun nieuw aangekochte boek van een herinnering in verse inkt voorziet.

Bij Coolinary maken we de verplaatsing dit jaar niet. Angst voor een mensenmassa in gesloten ruimtes, zoiets! Wat niet wil zeggen dat we niet met plezier even stil staan bij enkele kookboeken welke onlangs de rijke collectie mochten vervolledigen. Elke dag van de beurs een ander boek, voor ieder wat wils!

Libanon mag dan een reisbestemming zijn die niet direct met stip bovenaan mijn lijstje staat, het boek 'De Souk, het beste van de Libanese keuken' was één van de boeken die ik dit jaar absoluut moest hebben al was het maar voor de verschillende varianten op de klassieke hummus. Zalig gewoon!
 
De Souk, het beste van de Libanese keuken - Salma Hage

Natuurlijk heeft de bestseller van Salma Hage (originele titel The Lebanese Kitchen) meer te bieden dan die ene mezze klassieker. Vis, vlees, groenten, desserts, cakes, koekjes, drankjes... het passeert allemaal de revue. Extra punten voor de gekartelde bladzijden, wat het doorbladeren van het boek een genot voor je vingertoppen maakt. De ultieme vlucht naar betere oorden tijdens deze druilerige dagen!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...