maandag, november 04, 2013

Boekenbeurs - Allergievriendelijk Koken

Vanaf 31 oktober tot en met 11 november kun je in de Antwerp Expo weer terecht voor de jaarlijkse boekenbeurs, de ultieme hoogmis voor boekenliefhebbers. Hier is het al boeken wat de klok slaat, met als kers op de taart de talrijke signeersessies. Een kolfje naar de hand van de lezers. Met heelder horden drommen ze samen rond hun favoriete schrijver, gewillig hun beurt afwachtend tot hun held ook de binneflap van hun nieuw aangekochte boek van een herinnering in verse inkt voorziet.
Bij Coolinary maken we de verplaatsing dit jaar niet. Angst voor een mensenmassa in gesloten ruimtes, zoiets! Wat niet wil zeggen dat we niet met plezier even stil staan bij enkele kookboeken welke onlangs de rijke collectie mochten vervolledigen. Elke dag van de beurs een ander boek, voor ieder wat wils!

Alles lusten is één ding, alles ook effectief mogen eten is nog iets anders. Presenteer mij iets en de kans is groot dat ik het zonder problemen opeet. Vegetariërs, veganisten, ook allemaal dingen waar we rekening mee houden, maar wat als je wegens een allergie bijvoorbeeld geen gluten, noten of pakweg kiwi's mag eten. Begin er maar eens aan! Speciaal voor mensen met een allergie is er nu 'Allergievriendelijk koken' op de markt.
 
Allergievriendelijk Koken - Wendy Scheers - Manteau

Speciaal voor mensen met een allergie dus, en bij uitbreiding gewoon ook een boek dat iedere hobbykok in huis moet hebben, al was het maar om te weten met welke vervangproducten - en dat zijn er een pak - je aan de slag kunt als je bijvoorbeeld iemand over de vloer krijgt die lactose-intolerant is. Kennis is macht, al houden we in het geval van 'allergievriendelijk koken' het graag luchtiger en sluiten we af met een volledig terechte 'weten is eten'.

3 opmerkingen:

Suofei zei

Fijne tip - mooie aanvulling op wat we al aan Stevia recepten kennen.

TNX!

(PS ik lijk maar niet te raken op de hoogmis der boeken - tof dat ik alzo toch nog een graantje kan meepikken...)

Wendy Rose Scheers zei

Al googelend doorheen het wonderlijke internet universum kwam ik je blog tegen en vond ik je artikel over mijn boek! Leuk en bedankt! Het is altijd flatterend de spinsels van mijn hersen-mayonaise aangeprezen te zien.
Have a nice day!
Wendy Rose Scheers

Sid Frisjes zei

Graag gedaan hoor. Voor een foodie / alleseter als mezelf is het boek een mooie aanvulling op de collectie en bijzonder verrijkend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...