dinsdag, november 12, 2013

Baileys Chocolat Luxe

Zij die niet kunnen weerstaan aan de zachte smaak van Baileys Original Irish Cream en Belgische chocolade zullen het graag horen, beide producten zijn nu in één fles te verkrijgen. Presenting, 'Baileys Chocolat Luxe,' een halve liter puur genot in een mooi vormgegeven fles die mij qua versiering onherroepelijk doet denken aan de Martini Gran Lusso, ook een 'luxe' fles trouwens.
 
Bij Diageo zijn ze alvast niet over één nacht ijs gegaan wat deze nieuwe, innovatieve drank betreft. Zo proefde Anthony Wilson - zoon van Steve Wilson, één van de bedenkers van Baileys - maar liefst meer dan 200 chocoladevarianten om tot de conclusie te komen dat de Belgische het beste tot zijn recht kwam om tot de ultieme drankervaring van gesmolten chocolade te komen.
 
Maar liefst 840 pogingen waren er nodig om tot een bevredigend resultaat te komen, waar men bij de laatste poging het alcoholpercentage met 1,3 % verminderde zodat de rokerige whiskytoetsen de zachte smaak van chocolade niet meer zou overheersen. En dat eindresultaat, dat ligt sinds kort in de winkel.
 
Baileys Chocolat Luxe

De onmiskenbare smaak van Baileys, net als die van chocolade trouwens, is overduidelijk aanwezig. Op de smaak valt er dus met andere woorden niets af te dingen. Meer zelfs, deze Baileys Chocolat Luxe zou wel eens één van die producten kunnen zijn die in de eindejaarsperiode - denk kerstmarkten en koopzondagen -  potten gaan breken.
 
Allicht te wijten aan het feit dat we hem in de ijskast bewaarden, maar de structuur van het drankje werd ten huize coolinary nogal stroperig bevonden. Niet dat we dit een nadeel beschouwen want de 'serve' met een quenelle vanille-ijs in plaats van een gewoon ijsblokje is helemaal het einde. Dessert of toch maar een digestiefje? Twee in één glas, het kan

Baileys Chocolat Luxe - Vanille ijs

Te verkrijgen in de supermarkt voor een adviesprijs van zo'n 17,99 €.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...