woensdag, oktober 02, 2013

Must Eat, a must read!

Michelin en Gault Millau zijn incontournable en in hun kielzog volgen er nog een hele rits mindere goden. Ga je tegenwoordig slecht uit eten, dan heb je dat vooral aan jezelf te danken want het aanbod aan restaurantgidsen en aanverwanten is ruim voldoende. Om over foodblogs nog maar te zwijgen. Is er dan nog ruimte voor nieuwe gidsen?

Meer dan een snel geworpen blik in de drie eigenzinnige Must Eat gidsen van De Morgen is er alvast niet nodig om mij volmondig positief te doen antwoorden op die vraag. Op enkele uitzonderingen na – denk Eat Lovet Fornuis, Balls & Glory, Hof van Cleve – kiest auteur Luc Hoornaert hier bewust niet voor plat bewandelde paden. Het resultaat is een bont allegaartje culinaire adressen waarvan sommigen een belletje doen rinkelen, anderen dan weer niet. Rode draad doorheen de drie ‘Must Eat’ gidsen is dat de culinaire parels die aan bod komen telkens weer doen watertanden. En laat net dat de opzet van een dergelijke gids zijn, niet?

Must Eat, a must read indeed!

Antwerpen kwam vorige zaterdag reeds aan bod, volgende zaterdag is Brussel aan de beurt een week later gevolgd door Gent/Oost-Vlaanderen. Must Eat indeed, en zoals dat hoort zit er een handige QR-code bij die je moeiteloos naar de App voor je smartphone gidst.
 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...