donderdag, oktober 24, 2013

Guerilla Battle - Ellis Gourmet Burger

Dat ik na één bezoekje aan Ellis Gourmet Burger, dat konden jullie hier al lezen. Amper een week na mijn eerste bezoek tekende ik opnieuw present aan de Keyserlei, dit keer in het gezelschap van mijn wederhelf en Frank Be Gusto. Wij hadden wel zin in de Guerilla Battle welke zich pal voor onze ogen zou afspelen. Lokale held Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop vs. Frederik Boussy van Cuines 33, in bokstermen spreekt men dan al snel van een 'main event'.
 
We laten de hapjes voor wat ze waren - uiterst aangenaam - en vliegen er direct in met de eerste ronde waarin de visiterende chef met zijn spierballen mocht rollen. Gezien de Spaanse invloeden mocht het niet verbazen dat Boussy met plezier zijn 'Mac Catalan' aan ons presenteerde, eentje waarvoor ze mogelijk nog wel een plaatsje op de kaart in Cuines 33 konden vinden. 'Een burger op basis van Rubia Gallega en chorizo, romesco van gebrande tomaat en amandel en dat alles tussen een heerlijk brioche broodje.' Een uppercut van heb ik me hier, Barcelona tussen een broodje!

Ellis Gourmet Burger - Mac Catalan - Cuines 33

Zij die Wouter Keersmaekers een keertje van dichtbij hebben gezien, die weten dat de impossante chef aardig kan incasseren. Zijn antwoord in de vorm van een 'Brasvar Burger' liet dan ook niet lang op zich wachten. Boenk erop als je het mij vraagt!  Mooi gegaard varkensvlees, gestoofd witlof, krokante varkensoor, picklestartaar, ... Het viel ten zeerste in de smaak, al was de wedstrijdjury het er over eens dat het varkensoor te groot, te krokant was. Indien geserveerd als crumble, dan hadden we hier een winnaar via rechtstreekse knock-out!

Ellis Gourmet Burger - Brasvar Burger - De Schone van Boskoop

Naar aloude Amerikaanse worsteltraditie werd er ook bij deze battle ter elfder ure een onaangekondigde speler uit de coulissen getoverd om de bokspartij extra cachet te geven. In de blauwe shorts betrad patissier Del Rey de ring om al molenwiekend zijn hoogstpersoonlijke zoete burger in elkaar te boksen. Een pareltje waar wij met plezier onze tanden in zetten trouwens! 'Macaron met aardbei, frambozen, basilicum, pannacotta en ingedikte vinaigrette van citroen.'
 
Ellis Gourmet Burger - Del Rey Sweet Sensation
Elke chef heeft gestreden voor wat hij waard was, de uiteindelijke winnaar was zonder enige twijfel Ellis Gourmet Burger. Dat die guerilla battles een gesmaakt concept zijn, dat staat wel vast. En met openingen in Maasmechelen en Gent in het vooruitzicht zullen we niet lang op onze honger moeten zitten om opnieuw getuige te zijn van culinaire battles.
 
Flashforward, twee weken later, Brussel. Hongerige magen diende gevuld en ach, waarom niet! Milkshake banaan, een Ellis Special Bacon en French Fries... hamburgers gaan nooit vervelen!

Ellis Gourmet Burger - Ellis Special Bacon

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...