vrijdag, augustus 02, 2013

Recept: ijskoude tartaar en soepje van kreeft

We hebben er zeven maanden op moeten wachten maar vandaag is het officieel de warmste dag van het jaar. Je ziet het van hier dat ik dan iets warm ga eten. Deze nacht misschien, bitterballen of een kebab, maar nu ik nog bij mijn volle besef ben toch maar liever iets frisser. En waarom niet het zomerse gerechtje van chef Patrick Vandecasserie dat mij door de mensen van Lesieur werd aangereikt.
 
Tartaar en ijskoude soep van kreeft
Nodig:

1 Oosterscheldekreeft, 60 cl bisque van kreeft (koud), 4 mooie grote groene olijven, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel fijngehakte ingelegde tomaten, Isio 4 olie van Lesieur, groene shiso, dille, platte peterselie, croutons
 
Doen:
 
- De kreeft met pijn in het hart lengtegewijs doormidden snijden, deze rauw schoonmaken en vervolgens fijnhakken. Zet koud weg. Let op, kreeft is niet alleen een delicaat product, indien rauw verwerkt ga je maar beter uiterst hygienisch te werk om besmetting te vermijden.
 
- De olijven tevens fijn snijden, aan de tartaar van kreeft toevoegen en vervolgens mengen met 5 cl Isio 4 - olie, 4 eetlepels kreeftenbisque. Op smaak brengen met peper, zout en kerrie. Opnieuw, koud wegzetten.
 
- Aan de resterende bisque 10 cl Isio 4 - olie toevoegen en deze opmixen om zodoende een luchtige emulsie te krijgen. Verdelen over vier glaasjes en garneren met enkele fijne sprietjes dille.
 
- De tartaar schikken in een mooi vormpje naar keuze, afwerken met enkele blaadjes groene shiso, bladpeterselie en kleine kruidige croutons.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...