maandag, augustus 12, 2013

AUB SVP

Aan het begin van de zomervakantie hadden vriendin en ik een zaterdagdag in Brussel te spenderen. Stond al een tijdje op het programma en aangezien we op vrijdagavond met de Eurostar vanuit Londen terugkeerden besloten we in de stationsbuurt een hotel te boeken.
 
Vroeg in het nest is vroeg uit de veren! Mocht dat nog geen spreekwoord zijn, dan wil ik er bij deze graag aanspraak op maken. Om maar te zeggen dat we onze ogen op een ontiegelijk vroeg uur op de Vossenmarkt (croque bij Chez Willy) de kost gaven. Van daaruit trokken we naar het justitiepaleis, de Zavel (chocolade) om ergens tegen de lunch aan AUB SVP te arriveren. Bij mijn vorige bezoekje zat ik er letterlijk alleen te tafelen, nu dus in goed gezelschap. En een lichte lunch, daar past een Oude Geuze van Oud Beersel perfect bij.

AUB SVP - Oud Beersel als aperitief

Een lichte lunch dus dan kan er gerust een voorgerechtje gedeeld worden. Simpel maar lekker, een 'carpaccio van Coeur de Boeuf, jonge slablaadjes en mooie krullen Parmezaan', dat weten wij onder een loden zon wel te smaken. Dat het restaurant het 's middags goed doet viel af te leiden aan de tafeltjes die aardig gevuld raakten.
 
AUB SVP - carpaccio van Coeur de Boeuf
 
Op de kaart hadden we allebei ons oog laten vallen op een gerechtje met 'makreel, tomaat, krokant van olijven en wasabimayo'.  Een goed huwelijk tussen mezelf en wasabi zal er allicht nooit inzitten maar dat weerhield me er niet van dit gerechtje met plezier te verorberen. Mooi gegaarde makreel, fijne crunch, een lekker broodje...  dat moet 's middags niet meer zijn!

AUB SVP - Makreel

Een dessertje gingen we aan ons laten passeren. Er waren nog enkele macarons van Marcolini en de desserts op de kaart klonken 'redelijk stevig'. Dat er nog een fris dessertje was dat niet op de kaart stond wist, wist de chef ons te vertellen. Eentje met aardbeien! Direct genoeg informatie voor vriendin om zich te laten verleiden tot zoetigheid. Niet alleen heb ik ze niet horen klagen, vier dagen later schoof ze met collega's opnieuw aan. Het bewijs dat het bij AUB SVP dik in orde is.

AUB SVP - Aardbeien

AUB-SVP
Schildknaapstraat 36
1000 Brussel
T - 0032 473 90 24 91

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...