woensdag, juli 17, 2013

Sheffield Wednesday: Fish Taco's

Er is de voetbalploeg, het ter ziele gegane Kempische bandje en nu ook een tweewekelijkse rubriek op coolinary om duimen en vingers bij af te likken. Sheffield Wednesday! Mag ik u über foodie Erik voorstellen, kempenzoon maar toch vooral wereldburger.

Oorspronkelijk van de Noorderkempen, net over de grens van de geboorteplaats van Vincent Van Gogh. Na 6 jaar francofilie in Canada werd het tijd voor een gezonde portie anglofilie in 'Britannia'! Sheffield dus! Geobsedeerd door eten, koken en cocktails met een bitter kantje.

Zomer is in het land, ook in het noorden van Engeland.  Te warm dus om binnen achter de potten te staan, dan liever met een frisse cocktail aan de BBQ met gezonde vis taco's met een spicy sausje als resultaat.

Presenting: Sheffield Wednesday - Fish taco's

Salsa: Verse ananasschijfjes en maïskolf roosteren op de BBQ tot ze een beetje karameliseren. Ananas in stukjes snijden, maïskorrels lossnijden, mengen met lente-uitjes, stukjes tomaat, blokjes rode paprika, beetje limoensap, verse koriander, peper & zout.

Guacamole: Rijpe avocado’s pletten met een theelepel geraspte ui, beetje limoensap, gemalen komijn, gedroogde oregano, paar druppels tabasco habanero saus, koriander en blokjes tomaat. Afkruiden met peper & zout.

Chipotle mayo: Chipotle pepers (gerookte rode Mexicaanse pepers, vaak in blik met Adobo saus) met mayonaise in de blender mengen.

Zwaardvissteaks: Marineren in limoensap, olijfolie, peper, zout, gemalen komijn, gedroogde oregano, gerookte paprika (Pimenton de la Vera).

Zwaardvis op de BBQ  roosteren, maïstortilla opwarmen, vullen met guacamole, salsa, stukjes zwaardvis en chipotle mayo.

En voor de liefhebbers doen we hier nog een cocktailsuggestie bij, eentje van de hand van New Yorker Jeff Bell uit het boek PDT - zeker in huis halen - naar de gelijknamige cocktailbar  PDT, Please don't Tell.

St. Ambrose Cup: 3/4 deel Campari, 2 delen witte Tequila (100% puro de agave), 3/4 deel vers citroensap, 1/4 deel suikersiroop, 4 schijfjes komkommer (3 om te pletten, eentje om te serveren).

De komkommer pletten en mengen met de overige ingrediënten in een cocktailshaker met veel ijs. Shaken en serveren met een schijfje komkommer.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...