woensdag, mei 08, 2013

Over de Weekend Blog Awards

Als daar geen verlengd weekend voor de deur staat weet ik het ook niet meer. Maar goed ook want mijn agenda blijkt beter gevuld dan dat ene a-cupje waar La Poppe zich een keertje abusievelijk probeerde in te murwen. Trix, Oud Sluis, Gent Smaakt, Jiggers, j.e.f,... en dan is het nog maar vrijdagmiddag. Geen idee wat uw wilde plannen zijn maar indien deze door een grillige speling van het lot plots in het water vallen, dan kan dat wel eens een domper op de feestvreugde zijn.

Mocht je in een dergelijk geval tegen wil en dank plots voor je computer belanden, denk dan niet aan de gemiste kansen maar aan de opportuniteit die je krijgt om pakweg een stel nieuwe blogs te ontdekken. Ik wil ze de kost niet geven, de mensen die met de regelmaat van de klok paraat staan om alweer een nieuwe post in 'hun vakgebeid' te delen met de mensheid. Telkens opnieuw en dat met grenzeloze passie, gewoon om zichzelf, een handvol lezers of een heel legertje volgers te plezieren.

Weekend Blog Awards - Food, © Thinkstock


De Weekend Blog Awards zijn in het slechtste geval een bekroning op het werk van evenveel personen - de winnaars - dan er categorieën zijn, maar dan moet je dit alles al door een zeer nauwe bril bekijken. Acht categorieën met elk tien genomineerden, een snelle optelsom leert dat dit goed is voor uren leesplezier. En deze 80 verdienstelijke bloggers zijn amper het topje van de ijsberg. Parels van blogs, een muisklik van je netvlies verwijderd. Iedereen een award! Dat er zelfs tussen koren kaf zit durven we door de vingers te zien. De mantel der liefde, die dingen!

Stemmen ronselen voor het geval 'Coolinary', het is een optie geweest maar hoe vaak kun je dat blijven doen? Enkele collega's in de verf zetten, net als bij die onlangs gefileerde zeewolf zie ik daar geen graten in.

* De bakmicrobe te pakken? Dan kan je niet buiten Baked Louie's, amper 16 en zot goed bezig! Tenzij hij een vreselijk dialect zou hebben mogen ze hem van mijn part nu al een camera voor de neus schuiven.

* Grossieren in mooie foto's en heerlijke recepten, Princess Misia en Filet Pur. Vane Valentine, onze directe link met het verre Panama doet krek hetzelfde maar dan met een overwegend gezonde inslag.

* Madame Confituur heeft een kookboek op haar actief en is zonder twijfel het best geplaatst om dat vleugje heimwee naar de potjes confituur van de bomma te voeden. Met confituur natuurlijk!

* Zelf zit ik niet direct om een woordspeling verlegen maar Avocado van de Duivel is er toch eentje waar ik stiekem jaloers op ben. Extra credits voor het logo Caroline!

* Alle dagen Honger, dat gevoel ken ik! Drie dames die bijzonder leuke dingen doen en al eens de 'extra mile' durven gaan. Look, feel, tiptop in orde. Niet geheel onterecht de winnaar van vorig jaar.

* Thursday Dinners en Food Before Brains zijn twee blogs die ik samen met u mag ontdekken. Ook daar zijn die blogawards goed voor.

De mensen van Weekend hadden voor alle genomineerden enkele woorden veil en voor ondergetekende klonk dat een beetje als muziek in de oren. Een geval apart, iets waar ik mee kan leven!

"Coolinary is een foodblog waar je buikkrampen van krijgt – niet enkel door het lekkere eten dat er gepresenteerd wordt uit te proberen maar ook van het lachen. “Sid Frisjes” heeft een heel eigen (en heel amusante) schrijfstijl waardoor je blijft doorlezen. Van restaurantreviews naar kookgadgets; Coolinary is een geval apart".

De tijd dat u kunt stemmen voor de Weekend Blog Awards loopt op zijn einde. Nog tot 10 mei kunt u er eentje uitbrengen dus in dat ene onfortuinelijke geval dat u in het begin van dit verlengde weekend niet weet wat doen... stemmen!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...