woensdag, april 10, 2013

Cointreau Fizz Garden - Cocktail Masterclass

Een tijdje terug mocht ik de grand opening van de Cointreau Fizz Garden in Brussel bijwonen. Als een oud bankgebouw omgetoverd wordt tot hippe cocktailbar dan ben ik volgaarne van de partij. Schoon volk, bloemen van de hand van Thierry Boutemy - waarvan een merendeel wel degelijk plastic - fingerfood en cocktails à volonté... wij hebben bij minder al eens van een geslaagde avond gesproken. En op de foto met fashion guru Jani, wat wil een mens nog meer?

Euhm, drankjes shaken als die hippe gasten achter de balie bijvoorbeeld! Mooi meegenomen want voor een select gezelschap werd er een Cointreau Masterclass ingericht. En zoals dat dan gaat ben ik de eerste om te arriveren, wat ruimte geeft om het interieur bij daglicht eens deftig te bekijken. Leuke details die me 'bij nachte' ontgaan waren. Vintage kastjes, fleurige lampen, cocktailboeken uit de jaren stillekes...


Cointreau Fizz Garden - funky details

Theorie is zelden zo interessant als de praktijk maar toch dienden we een klein uurtje post te vatten in een antieke zetel om een verplicht nummertje te volgen. Wanneer Alfred Cointreau - zesde generatie van de Cointreau clan en 'Heritage Manager' van het merk - tesamen met meester distilleerder Bernadette Langlais dit uurtje voor hun rekening nemen, dan is het oneerbiedig te spreken over 'een verplicht nummertje'. Dit was gewoon ronduit interessant!

Kwam zoal aan bod: de basis van Cointreau (sinaas), doe zo'n distillatieproces nu juist te werk gaat, de zoektocht naar de juiste ingrediënten, slides tjokvol weetjes en nuttige informatie, samples en op het einde zelfs een heuse blinde tasting. Kwestie van te zien wie er had opgelet en wie niet. Het verdict? Iedereen geslaagd, waarna we in teams van twee vol aan de bak mochten onder leiding van barman Fernando Castellon.

Van alle legendarische cocktails waar Cointreau een hoofdbestanddeel is, ik denk dan bijvoorbeeld aan de Margarita, Side Car of Long Island Iced Tea gingen wij voor een Cosmopolitan. Een Cosmopolitan! Ach, je weet nooit of die dames van Sex and the City eens langskomen.

De rest van de tijd werd besteed aan het prepareren van Fizz cocktails maken. 50 ml Cointreau, 20 ml limoensap, een smaakmaker naar keuze dat alles aftoppen met sodawater. Onze aardbei en basilicum Fizz viel alvast in de smaak. Een snuifje zwarte peper had het geheel misschien wel af kunnen maken.

Le Cosmopolitan

Kon ik vooraf al een Cosmopolitan maken? Uiteraard! Was deze masterclass desondanks toch een beetje interessant? Reken maar van yes, zowel het licht verteerbare theoretische gedeelte als het uurtje praktijk. Zodra die zon doorbreekt weet u dat u Fizz Cocktails kunt verwachten op Tales from the Home Bar.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...