maandag, februari 25, 2013

Budgetkoken - kook voor minder dan 2,5 € per persoon.

Oud Sluis, Hertog Jan, Veranda... als dat geen prachtige vooruitzichten zijn dan weet ik het ook niet meer. De keerzijde van de medaille is natuurlijk dat er, zeker in het geval van de eerste twee restaurants, een aanzienlijk prijskaartje verbonden is aan al dat culinair genot. Voor liefhebbers als mezelf is dat elke Euro waard, binnen het budget moet je met dergelijke uitgaven natuurlijk wel even rekening houden. Allez, wij toch! Laat net dan zo'n  boek als 'Budgetkoken' wel handig van pas komen.

Budgetkoken, kook voor minder dan 2,5 € per persoon

Bij het 'huishoudelijk winkelen' - ik doe dat graag - schrik ik telkens weer als we met onze winkelkar aan de kassa passeren. Niet dat we gekke  of buitensporige dingen kopen, laat staan dat onze kar afgeladen vol zou zijn. Schrikken dus, en niet alleen omdat je toch altijd meer koopt dan je eigenlijk nodig hebt. Eten, dat kan jandorie duur zijn.

Om die huishoudelijke uitgaven - de culinaire althans - een beetje binnen de perken te houden heeft Standaard Uitgeverij in samenwerking met Budgetkoken het boek 'Budgetkoken, kook voor minder dan 2,5 € per persoon' op de markt gebracht. Hierin staan maar liefst 85 recepten gebundeld, netjes verdeeld over 9 categorieën zoals daar zijn: hapjes, soepen, lunchgerechten, salades, lekker Belgisch, pasta, rijst, pizza's & quiches en tot slot desserts. Eén rode draad doorheen het ganse boek, telkens wordt er voor 4 personen gekookt met een maximum uitgave van 10 € als enige beperking. Dat is dus inderdaad slechts 2,5 € per persoon, wat niet slecht is voor de portefeuille.

Pasta pesto met artisjok

Het spreekt voor zich dat je je niet aan delicatessen zoals pakweg kreeft, kaviaar of truffel moet verwachten, maar voor de rest komt zowel vlees, vis, gevogelte alsook de vegetarische keuken allemaal aan bod. Zeggen dat je iets mist omdat je - wat heet - 'goedkoop' kookt is dus niet aan de orde. Wij namen Dagen zonder Vlees indachtig de proef op de som met een 'pasta pesto met artisjok' en een 'stoofpotje van 'kikkererwten en wortel' en lieten ons dat meer dan smaken.

Ook al ben je maar met twee, kook toch voor vier personen! Overschotjes zijn altijd ideaal voor een laat hongertje of een verrassende lunch de volgende dag. Het moeten niet altijd boterhammen met kaas zijn.

Stoofpotje van kikkererwten en wortelen

Budgetkoken - kook voor minder dan 2,5 € per persoon
ISBN: 9789002252419
WPG Uitgevers Be
Kostprijs: 9,95 €

2 opmerkingen:

Doornroosje zei

Interessant, zeker als je net een lening hebt afgesloten :)

Sid Frisjes zei

Aah, proficiat. Wel, dan gaat dit boek van amper 10 € u nog veel geld opbrengen. Een investering als geen geen ander, zeg dat ik het gezegd heb!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...