Dat er veel bier zou vloeien in Montréal was bij voorbaat duidelijk, er werd ook ruim de tijd genomen om de innerlijke mens te stillen met allerlei lekkers. Er stond een lunch of twee op het programma, twee diners, een kookworkshop en uiteraad waren ook fijne hapjes voorzien op de Stella Artois World Draught masters zelf. Zonder enige twijfel spek naar de bek van deze foodie.
Onze eerste 'perslunch' bracht ons onder leiding van een gids bij het statige Hotel St Paul in Old Town Montréal. Indien de mooi uitgestalde stukken vlees aan de inkom het niet duidelijk zouden maken, in dit hotel is het sjieke doch pretentieloze Hambar gevestigd.
Hambar, de ham! |
Waren het de mooi opgehangen hammen - voor de gelegenheid voorzien van het gezelschap van enkele pompoenen - of was het de uitnodigende bar, feit was dat ik als één blok viel voor de Hambar. Het plaatje klopte volledig en dan had ik de kaart niet eens onder ogen gekregen. Feit dat er hier Stella Artois uit de tapkraan kwam gevloeid zal ongetwijfeld een grotere factor gespeeld hebben bij het kiezen van deze lunchlocatie, ik was hoe dan ook in mijn nopjes.
Hambar, de bar! |
Ons lunchgezelschap viel nog best te omschrijven als een bont allegaartje. Allereerst was er Laura, op wiers kaartje de ronkende titel 'Director Global External Communications' bij AB Inbev prijkte. Dan had je Briar, een studiegenote van Laura en 'Manager Corporate Affairs' bij Labatt. Tot slot had je Ana, een Roemeense die voor een Italiaans blad schreef en uiteraard was er ook nog de aanwezige Belgische foodblogger. Vier personen dus van verschillende pluimage met één bindende factor. Wij hadden honger!
Hambar, de kaart |
De lunchmenu volgen leek ons een goed idee tot we de dienster met een plateau lekkers richting een naburige tafel zagen lopen. Onze vier hoofden volgende de weg van de plateau, onze ogen gefixeerd op de overdaad aan delicatessen. Mocht je ooit Hambar bezoeken, twijfel dan geen seconde en bestel zo'n charcuterieplateau. Een aanrader!
Selectie ham, gepekelde groenten, kazen en mousses |
Verschillende fijngesneden hammen, krokante stukjes brood die hun gelijke niet kennen, een selectie huisgepekelde groenten, Iberische kazen, varkensrillettes, noem maar op. De paté van kippenlever moet zonder enige twijfel bij de lekkerste dingen geweest zijn die ik in tijden gegeten heb. Enig nadeel in quasi onbekend gezelschap is dat niemand zich geroepen voelt om net het allerlaatste stukje dit of dat te nemen. Jammer natuurlijk, zeker als de plateau wordt afgeruimd en dat laatste stukje uiterst fijne ham zit nog uitnodigend te lonken.
Selectie ham, gepekelde groenten, kazen en mousses |
De belangrijkste componenten van de 'soup du jour' waren ajuin en appel. Niet direct alledaags te noemen, smaken deed het wel. De aanwezigheid van de 'foodiecam' - ten huize coolinary volledig ingeburgerd - werd al snel het gesprek van het moment, waarna er in no time iPhones uit handtassen werden opgediept om een en ander op de gevoelige plaat vast te leggen. Een trend was gezet, tijdens de volgende eetgelegenheden waren mijn dispartners me zelfs voor!
Soep met ajuin en appel |
Canada en zalm, vraag me niet waarom maar iets in mij zei dat dit wel een goede combinatie zou zijn. En hoewel de tartaar van mijn overbuurvrouw eruit zag om duimen en vingers bij af te likken hoorde je mij niet klagen. De 'crispy vegetables' bleven beperkt tot jonge slablaadjes en wat fijne wortelschijfjes. In ieder geval, niet slecht!
Zalm confit, krokante groentjes en miso |
Voor de liefhebbers die willen weten waar die machtig heerlijke charcuterie plateau vandaan werd getoverd, wel die kwam van dit stijlvol ingericht hoekje. Weckpotten vol lekkers en twee snijmachines voor het betere snijwerk, meer is er niet nodig voor kleine culinaire wonderen. 't Schijnt dat er hier 's avonds nog een feestje werd gebouwd, eentje dat ik jandorie gemist heb. Zo'n plateau op een nachtelijk uur, dat zou er nogal ingaan!
Hambar, snijmachines en pickles |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten