woensdag, september 12, 2012

2 minuten marinade

Het lijkt me duidelijk, de zomer is voorbij en hiermee voor vele mensen ook het barbecueseizoen. Onzin natuurlijk want barbecueën kan je makkelijk het hele jaar door. Dat is dus herfst, winter, lente en zomer. Eén barbecueseizoen, pfft, laat je vooral niets wijsmaken.

We hebben natuurlijk het ongeluk dat het weer in België wel eens wispelturig durft te zijn. Een ganse dag regen, maar tegen etenstijd is ze daar, een stralend zon die zijn gloed laat schijnen op tal van barbecues die hun weg nog niet naar het tuinhok gevonden hebben. Nu is snel barbecueën nooit een goed idee, maar tegen de tijd je je vlees netjes gemarineerd hebt en  het toestel volgens de regels van de kunst is aangemaakt zit je terug zonder zon. Welkom in België!

Ze hebben het naar't schijnt geprobeerd bij Verstegen, iets te doen aan het Belgische klimaat, maar toen dat ijdele hoop bleek heeft men hun pijlen geicht op een snelle marinade. Eentje waarvoor je vlees of gevogelte geen hele dag van te voren dient te marineren. Het resultaat? Hun geconcentreerde '2-minuten-marinade'. Je hoeft zelfs geen geleerde te zijn om uit te rekenen hoe lang er gemarineerd dient te worden.


2 minuten marinade

Uiteraard is er niets beter dan een zelf samengestelde marinade maar we moeten eerlijk zijn, dit snelle alternatief is zeker niet slecht. En je wint er effectief behoorlijk wat tijd mee. Subtiele smaaktoetsen toevoegen aan je gevogelte, varkens-, lams- of rundsvlees, het kan. Een flesje is voldoende voor ongeveer 1 kilogram vlees dus je komt al een eind op weg. Kleine tip indien het te sterk zou smaken naar je goesting, voeg een beetje olijfolie toe, dat helpt. Weet je direct wat te doen deze herfst! Te verkijgen bij Delhaize!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...