vrijdag, augustus 03, 2012

Braun Multiquick Sapcentrifuge - de winnaar is...

In juni had ik het genoegen hier op Coolinary een leuke wedstrijd uit te schrijven waarbij er een flink uit de kluiten gewassen Braun Multiquick Sapcentrifuge te winnen viel. Een overtuigend sapjesrecept was al voldoende om onderstaande kanjer in de wacht te slepen.

Het spreekt voor zich dat - gezeten op een schat van overheerlijke sapjesrecepten - we geen random internet applicatie de winnaar laten kiezen. Dat zou wel heel onnozel zijn. Uit alle inzendingen werd er een shortlist opgemaakt en vriending mocht, zonder te weten van wie de inzendingen waren, eens volledig loos gaan met de sapcentrifuge waarvan sprake. Het resultaat? Twee weken sapjes proeven waarvan het ene nog lekkerder was dan het anderen.

De shortlist:

* een handje spinazie - twee handjes groene druiven - een komkommer - een groene frisse appel - half glaasje water.  Omdat ik geen sapcentrifuge heb (hint-hint) beperk ik me nu tot linten komkommer, een handje munt en een stukje selder in een grote karaf water, ook lekker hoor!!

* 3 granny smith, halve komkommer, een limoen, enkele groene koolbladeren, handvol spinaziebladeren, drietal selderstengels, halve venkel, gember naar smaak, handvol Romeinse sla, dragon en muntblaadjes

* 400 gram wortels, geschrapt. - 1 appel - 2 theel. Gember

* appels en peren uit onze eigen boomgaard
* veel mango, een klein beetje rode ui, naar smaak een beetje chilipeper, koriander, witte balsamico en wat zure room. afwerken met limoensap! Een gewokte scampi erbij en je zomeravond kan niet meer stuk

* halve komkommer, een appel, een kiwi, door de centrifuge, een kwartje citroen in het glas uitpersen, handvol muntblaadjes en lepeltje honing erbij, eventueel afwerken met beetje ijs

* 2 appeltjes - 2 tomaten - Teentje knoflook - bosje peterselie - theelepel tabasco

* veenbessen, kersen, mango – yoghurt toevoegen, mengen en klaar.

*/ ¼ kop appelsap1 soeplepel kokosmelk½ banaan¼ theelepel verse gemberwortel 2 ijsblokjes

* rode paprika –tomaat - rode pompelmoes – en een perzik - beetje peper lekker en gezond

* 150gr tomaten 400gr wortelen 100gr peren Alles in stukken snijden en samen in blender mixen. Heerlijk en goed voor de zomer ,en te bruinen .

* 200gr witte verse selder 150 gr zoete appels (granny Smith) 150 gr tomaten ½ limoen ½ citroenBraun Multiquick sapcentrifuge

De winnaar:

Twaalf mogelijke winnaars, maar zoals dat gaat is er slechts eentje die luid victorie mag kraaien. Te vlak van smaak, te veel verschillende smaken, een recept waar geen sapcentrifuge aan te pas komt, ... De jury was rechtvaardig doch onverbiddelijk en schrapte dat het een lieve lust was tot er uiteindelijk nog eentje over bleef.

Het winnende recept maakte niet alleen perfect gebruik van een sapcentrifuge, er werd ook de nodige aandacht besteed aan smaken en verdere afwerking.

Probeer de zomerse mocktail van Ruth - gefeliciteerd met je nieuwe keukenaanwinst - zeker eens thuis want hij is de moeite waard! Een tip van het huis: doe hier nog een scheutje rum bij en het feest kan helemaal beginnen.

* halve komkommer, een appel, een kiwi, door de centrifuge, een kwartje citroen in het glas uitpersen, handvol muntblaadjes en lepeltje honing erbij, eventueel afwerken met beetje ijs

2 opmerkingen:

Ruth zei

JIhaaaaaaa!! Woehoeoeooeoeoeoe!! Wiiiiiiiiiii! En bedenk daarbij een vrolijk dansje!! Dat doe ik nu! Eeuwige dank aan Mr. Sid, Misses Sid en Braun!

Een review volgt. Kan ik de shortlist zelf eens proberen. :)

Unknown zei

en voor de review van de shortlist heb je uiteraard een jury nodig, want zoiets doe je toch niet alleen zeker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...