zondag, juni 17, 2012

Heart Attack Grill - Las Vegas

Heel even hebben we getwijfeld om aan die roadtrip doorheen het Zuidwesten van de Verenigde Staten een culinair tintje te geven, een idee dat we al bij aankomst  heel snel laten varen hebben. De fastfood insteek zou ons lichamelijk om zeep helpen, de sjieke culinaire tegenhangers zouden dan weer nefast geweest zijn voor de portefeuille. Slechts één zekerheid, de Heart Attack Grill in Las Vegas! 

Heart Attack Grill - Las Vegas

De Heart Attack Grill heeft de kwalijke reputatie om - hoe moet ik het zeggen - obesitas te verheerlijken. Zo eten mensen met een lichaamsgewicht van meer dan 160 kg (350 pounds) er gratis. Er wordt met plezier op gewezen dat de frietjes in puur vet gebakken worden, iets wat wij goede Belgen als een vanzelfsprekendheid beschouwen natuurlijk. Ach, of het er nu efecctief ongezonder is dan in een ander hamburgerrestaurant durf ik me nog afvragen. Feit is wel dat er afgelopen jaar al twee mensen het leven hebben gelaten bij hun maaltijd. Dan sta je daar schoon in je operatieschortje, omringd door bloedheerlijke serveuses in verpleegstersuniform die de basisbeginselen van EHBO niet machtig zijn.

Operatiejasje passen

Nuchtere Belgen als wij zijn hielden we het bescheiden bij een 'Single Bypass Burger', het kleintje van de menukaart zeg maar. Geen frietjes en doe ook maar gewoon water in plaats van een litertje cola.

Kaas, ui, tomaat, een 1/2 pound burger  (nog altijd 225 gram) en 5 slices bacon... zonder enige twijfel de beste burger van de hele vakantie. Mag het ietsje meer zijn? Probeer dan hun 'Quadrupple Bypass Burger'. Volledig hetzelfde als de single, maar dan alles maal vier. Een pluim op je hoed als je die op krijgt. Begin er maar aan!

Single Bypass Burger

Met de regelmaat van de klok komt de serveuse trouwens checken of alles nog in orde is. Of je de hamburger wel op krijgt en dat we ook zeker niet het bijltje mogen leggen voor we betaald hebben natuurlijk. Dat alles trouwens terwijl er even subtiel als vluchtig een vrouwenhand over je rug of schouders glijdt, iets waar ze in Hooters nog iets van kunnen leren. 

Brianna, onze verpleegster / serveuse

Ik ga er eens wat foto's moeten bijsnorren, maar in Amerika is het lang niet slecht gesteld met humor. Akkoord, toen we over Osama Bin Laden begonnen in Lake Havasu kregen we voorzichtig te horen dat Amerikanen daar niet zo mee kunnen lachen, ook al geniet Ol'Sam ondertussen van zijn zeemansgraf, maar los daarvan... best grappig. 

Het was me bijna ontgaan in de Heart Attack Grill hoe ze hier verwezen naar  - zoals dat in Amerika vaste kost is - de obligatoire belastingen die ze op het einde van de rit bovenop de geafficheerde prijs aanrekenen. Obama's Cut. Geweldig toch!

Obama's cut: 1,70 $

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...