vrijdag, juni 15, 2012

De Buck Barbecue

Het weer doet het niet vermoeden maar het barbecueseizoen is wel degelijk in aantocht. En akkoord, voor een barbecue-enthousiasteling als mezelf is het heel het jaar barbecueseizoen maar toch... zomer = barbecue!

Het toestel dan. Een beetje barbecuefanaticus heeft zo zijn eigen voorkeuren (Weber OTG, Green Egg, Oklahoma) en niet zelden zit een simpele grill daar niet bij. Want, zo wil de stelregel, een goede barbecue moet je kunnen afsluiten met een deksel, kwestie van je de mogelijkheid te bieden om indirect te garen. Om het toestel als een oven te laten werken zeg maar. Geen deksel op je barbecue, dan spreken wij gemakshalve van een simpele grill, goed voor worstjes, saté's, hamburgers, een stukje vis of wat groentjes.

Zo'n simpele barbecue grill, ze zien er ook allemaal hetzelfde uit mijnheer. Net als die spuuglelijke bakstenen tuinhaarden / barbecues zou er geen haar zijn op mijn kop om er eentje in huis te halen. Tot afgelopen zaterdag.

Onder het 'voor wat hoort wat principe' mocht ik zaterdag voor onze houtskoolsponsor eens loos gaan op hun nieuwste modelletje, de Buck. Heb je een beetje oog voor trendy vormgeving dan kan je er niet omheen, de Buck is een heel mooi gestyleerde grill. En veel fantasie heb je niet nodig om er een schattig konijntje in te ontwaren, wel? 

De Buck Barbecue

Een beetje Reservoir Dogs iemand? De Bucks zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en kregen de namen Mr. White, Mr. Black, Mr. Blue, Mr. Yellow en Mr. Orange mee. De laatste, hierboven afgebeeld, is een limited edition model. Onze noorderburen kunnen er maar wat blij mee zijn.

Het ziet er allemaal lekker strak uit en zou in menig trendy tuininterieur niet misstaan, maar werkt het ook naar behoren. Image is nu eenmaal niet everything. Drie praktische troeven:

- De conische voet zorgt voor een grotere stabiliteit ten opzichte van andere standaard grillmodellen. Zeker niet onbelangrijk mochten er kleine kindjes of zatte nonkels rond de grill rondhangen, al hebben die beiden natuurlijk niets te zoeken in de buurt van een gloedheet vuurtje.

- Met het neusje van het konijn bedien je de ogen die als luchttoevoer fungeren. Ideaal om je barbecue zonder al te veel problemen op te starten. Kooltjes, zuurstof, vuur... je weet wel.

- De grootste troef is natuurlijk het 'easy ash removal systeem'. Een hendeltje naar boven klikken, de assen en resterende kooltjes uit de kuip in het gapende gat borstelen, laten afkoelen en de asopvangkuip ten gepaste tijden ledigen. Zo simpel als wat!

Op zoek naar een eenvoudig te gebruiken grill voor occasioneel gebruik? Geen zin om een overdreven dure barbecue aan te kopen? Misschien is de trendy Buck wel iets voor u. Voor een luttele 149 € haalt u dit model reeds in huis, en als je een beetje rondkijkt kan je ze misschien zelfs goedkoper vinden. Coolinary Approved!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...