woensdag, mei 02, 2012

Goesting in New York

De acht finalisten van het Australische programma 'Masterchef' - veruit het beste culinaire programma op televisie en hier vorig jaar reeds uitgebreid bejubeld - mochten zomaar even op culinaire trip naar New York. Ervaring opdoen, de stad proeven, die dingen! Vriendin en ik stonden erbij en keker ernaar, keken naar elkaar en simultaan viel er een "ik wil terug naar New York" te horen. Geen 5 uur in transit vertoeven op JFK, iets wat me binnen drie weken te wachten staat, maar echt de stad bezoeken. Proeven!

Katz's Delicatessen - bekend van de film When Harry Met Sally - bezoeken en er smullen van een broodje pastrami. Even gekend is de zaak trouwens voor zijn worsten die op verzoek naar in het buitenland gestationeerde soldaten verscheept kunnen worden. Dit onder het motto "Send a salami to you boy in the army". Worst en T-shirt op de foto, check!

Katz's Delicatessen

Een tripje maken richting het aan zee gelegen Coney Island, de vergane glorie waar Nathan's al jaren prominent aanwezig is. Nathan's kennen we uiteraard van de Hotdog vreetwedstrijd die er elke 4de juli gehouden wordt. Dat en van hotdogs uiteraard!


En als we Brooklyn dan toch met de metro Brooklyn doorkruisen, dan kunnen we in dit hippe stadsgedeelte ook maar best even halt houden. Achter elke straathoek schuilt er bij wijze van spreken wel een culinaire schat. Coole winkeltjes, biologische restaurants, trendy bagelshops, je komt er ogen te kort.

The Bagel Store

Zelfs in musea zoals het MOMA kom je aan je culinaire trekken, al was het maar dankzij Warhol's iconische reeks Campbell's soepblikken.

Andy Warhol - Campebell's Soup

Platvloerse commercie, ook dat is op en top New York, zeker op Times Square. Loop er de M&M's store binnen en je weet wat ik bedoel. Je kan het zo gek niet bedenken (van speelgoed tot lederen jassen en golfballen) of ze verkopen het er, uiteraard M&M's branded. Wel leuk zijn de dispenser waar je de snoepjes per kleur kunt kopen.

M&M's store dispenser

En dat zijn dan nog maar enkele van de dingen waar we al geweest zijn. Die we bijgevolg links kunnen laten liggen. Momofuko, Waffles & Dinges en andere eetstalletjes,  Le Bernardin, Rouge Tomate, het 'meatpacking district', noem maar op. En nu maar hopen dat de automaten in Vegas me heel gunstig gezind zijn. Dromen waarmaken kost voorlopig nog steeds centjes en ze groeien helaas niet op mijn rug.

4 opmerkingen:

The Foodtester zei

Amai,
dat staat toch ook serieus op mijn lijstje na het zien van dit:
http://www.youtube.com/watch?v=lDyGBtNsQcw

De yummyblogsisters zei

dat ik die M&M's winkel gemist heb zeg, daarvoor alleen keer ik terug! Katz is een must, doe maar eerst een fikse wandeling want de porties zijn niet te onderschatten ;) (Iris)

Anoniem zei

En dan naar Di Fara...

Sid Frisjes zei

Di Fara toch maar even noteren. Gemerkt dat ze ondertussen ook in Vegas zitten dus dan weet ik waar ik daar einde maand pizza moet gaan eten. Grazie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...