dinsdag, maart 13, 2012

Wedstrijd: Soep van het jaar

Barista, sommelier, hobbykok, barbecue... bedenk een discipline en er is wel een wedstrijd aan verbonden. Geen idee of ik nu gewoon een gezonde dosis competitiedrang heb, dan wel een smerige ziekte 'competitus' genaamd. Vast staat in ieder geval dat ik me heb ingeschreven voor de wedstrijd Soep van het Jaar van Food Inspiration.

Inschrijven kan je doen in vijf verschillende categorieën:

1/ Pimp your Classics
2/ De beste maaltijdsoep
3/ De beste vegetarische soep
4/ De lowest foodmilesoep
5/ Max-6-ingrediëntensoep

Ik denk dat ik mijn kansje ga wagen in de categorie van de maaltijdsoep. Wat zeg ik, ik heb zelfs al iets in gedachten. Dat soep hip is mag blijken uit het aantal mensen dat zich alvast heeft ingeschreven. Professionele chefs zij aan zij met amateurkoks. Dat laatste, amateurs,  klinkt trouwens een beetje oneerbiedig vind ik. Dan liever hobbykoks of liefhebber. Door een speling van het lot sta ik trouwens tussen de profs. Als dat maar goed komt.

Het motto  "een dag zonder soep is een verloren dag" indachtig, durf ik zelfs gokken dat ook vriendin haar kansje zal wagen. En u, bent u al ingeschreven? Zeker doen zou ik zeggen want de titel van allereerste 'Soupier van de Benelux' staat op het spel.

2 opmerkingen:

Jord zei

Succes met de deelname, we zijn benieuwd naar de Hippe soep


Jord,
Food Inspiration.

Sid Frisjes zei

Merci, maar eerst door de voorrondes geraken natuurlijk. ik probeer nog enkele Qlinaristen zo ver te krijgen om mee te doen. Altijd leuk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...